• JEDEN DEŇ V BUDÚCNOSTI

          • Včera 17.6.2024 sa na našej škole uskutočnil zážitkový workshop „JEDEN DEŇ V BUDÚCNOSTI“ určený pre žiakov 2. stupňa. Žiaci si dopoludnia mali možnosť vypočuť a vyskúšať rôzne technológie – pomocou hlasového asistenta Alexy sa dozvedeli odpovede na svoje otázky ako napríklad aj koľko je hodín v Sydney , či je lepší Ronaldo alebo Messi a tiež si hlasovým povelom zapli rádio BBC. Na vlastnej koži si pomocou 3D okuliarov vyskúšali aké je to byť vo vesmíre alebo stáť nad priepasťou. Popoludní ich vystriedali učitelia, ktorých zas fascinovala sila umelej inteligencie a ChatGPT. Aj takýmito workshopmi sa naša škola snaží držať krok s dobou a prinášať pre svojich žiakov a učiteľov poznatky z oblastí, ktoré sa pomaly ale isto stávajú súčasťou našich životov.  

          • JUNIÁLES NA K30

          • Milí rodičia a priaznivci školy. Pozývame Vás a Vaše deti na prvý ročník podujatia JUNIÁLES, ktorý sa bude konať 14.6. (piatok) v čase od 16:30 do 19:00 v priestore školského dvora. Pripravili sme pre Vás pestrý program. Občerstviť sa môžete v stánku, v ktorom si zakúpite ,,chuťovky“ pre malých aj veľkých a nealko nápoje. Podujatím Vás bude sprevádzať p. učiteľ Gabi a reprodukovaná hudba. Vítané sú piknikové deky, ktoré si môžete doniesť so sebou. Prosíme ,,futbalistov“, aby sa na futbalový turnaj prihlásili ihneď po príchode, v altánku školského dvora. Tešíme sa na spoločne strávené popoludnie.

            (V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie konať nebude).

          • Botanická záhrada

          • Pondelok 17.6.2024 si piataci užili krásny deň v interiéri aj exteriéri botanickej záhrady. Obdivovali sme nielen jej čarovnú flóru, ale aj vystavenú faunu.

            Motýlia šou nás všetkých očarila. Neodolali sme snahe zachytiť tú nádheru umeleckými fotkami. 

            Či sa to podarilo, posúďte sami😊

          • Úspech mladých zdravotníkov

          • Celomestská súťaž v poskytovaní laickej prvej pomoci družstiev mladých zdravotníkov sa konala dňa 29. 5. 2024 v priestoroch Gymnázia Alejová 1 v Košiciach. Do súťaže sa prihlásilo 15 družstiev, z toho 6 družstiev v kategórii I. a 9 družstiev v kategórii II. Mladí zdravotníci na teoretickom stanovišti si overili svoje vedomosti o poskytovaní laickej prvej pomoci, bezpríspevkovom darcovstve krvi a histórii, činnosti SČK. Na praktických stanovištiach predviedli svoje zručnosti v modelových situáciách s figurantmi za prítomnosti prísnych rozhodcov. Počas prestávky si mohli vyskúšať okuliare simulujuce opitosť. Naší mladší žiaci - Nathaniel Jenčík, Laura Mihok, Andrea Karla Šebeková, Gabriel Derian a Miriam Kopková vyhrali 1. miesto. Starší žiaci - Lukáš Paška, Laura Anna Sedláková, Laura Feťková, Jaroslava Vongrejová a Miroslava Vasilová skončili na skvelom 4. mieste. Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

          • MDD v ŠKD

          • Medzinárodný deň detí je pre všetky deti príležitosťou na smiech, radosť a zábavu. Školský klub pri ZŠ Kežmarská 30 pripravil pre svoje deti skvelú zábavu v areáli rekreačného zariadenia Čičky. Detské ihrisko, plážový volejbal, či trampolíny deti využili naplno a jediným nedostatkom tohoto popoludnia bol čas, ktorý akosi prirýchlo uplynul. Tak o rok, dovidenia! Album: https://photos.app.goo.gl/8sZx8qPNBgNtJgPi8

          • Juniáles na K30

          • Tohtoročné vítanie leta bolo na K30 netradičné. V piatok popoludní zorganizovali pedagógovia JUNIÁLES pre rodičov, deti a všetkých priateľov našej školy. Počasie nám prialo a tak sme do bodky naplnili pripravený program. V úvode sme krstili Kežmarka a Katrinku (maskotov školy), povzbudzovali na futbalovom turnaji zmiešaných družstiev a držali prsty všetkým, ktorí sa zapojili do pripravených súťaží, pri ktorých pomáhali žiaci druhého stupňa. Na svoje si prišli aj menšie deti, ktoré sa vyskákali na skákacom hrade, či hladné a smädné krky. V stánkoch s občerstvením doplnili kalórie a mohli sa venovať príjemným, družným rozhovorom. JUNIÁLES si získal mnohých priaznivcov, tak sme si sľúbili, že o rok si toto vydarené podujatie radi zopakujeme zas. Prezrite si album: https://photos.app.goo.gl/i5yCKzFCs3oHNZqq7

          • Kariérový deň

          • Po dobrých skúsenostiach z minulého roka sme sa na K30 rozhodli zopakovať si Kariérový deň pre žiakov ôsmeho ročníka. Oslovili sme všetky stredné školy, ktoré počas školského roka prejavili záujem o prezentáciu.

            Pozvanie prijalo 5 z nich: Gymnázium sv. Edity Steinovej, Súkromné gymnázium Katkin park, Hotelová akadémia, SOŠ technická a SZŠ Kukučínova. V dotazníku spätnej väzby vyjadrili ôsmaci svoje postrehy na zlepšenie, ale aj veľkú spokojnosť - 3,98 z 5. Ďakujeme všetkým zúčastneným a veríme, že sa táto akcia postupne stane tradíciou.

          • Exkurzia pre žiakov 8.ročníka do Tricklandie v Starom Smokovci

          • S ôsmakmi sme v rámci fyziky preberali tematický celok optika a preto sme navštívili exkurziu v Tricklandii v Starom Smokovci. Je to miesto optických a vizuálnych ilúzií.

            Žiaci si okrem trickartu vychutnali aj antigravitačné miestnosti a najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe. Návšteva Tricklandie nám poslúžila aj ako inšpirácia na  ďalšie aktivity zhotovenia optických modelov.

          • eTwinning medzinárodný projekt

          • Milí učitelia, rodičia a žiaci!

            Naša škola sa so žiakmi 6. B triedy zapojila pri príležitosti Medzinárodného dňa biodiverzity do medzinárodného projektu založeného na projektovom vyučovaní.

            Žiaci si na hodinách biológie vybrali štyri významné endemity našej krajiny a tie na hodinách informatiky spracovávali v programe  CANVA  a vytvárali  plagáty, ktoré  sme dali do online knihy cez STORYJUMPER. Na hodinách anglického jazyka prekladali všetky informácie a pripravovali  prezentáciu školy v anglickom jazyku. Vytvorili videá a nakoniec všetko prezentovali v rámci Medzinárodného dňa pre biodiverzitu.

            Spomínaný medzipredmetový projekt pomohol rozvinúť žiakom ich sociálne, kultúrne, kognitívne kompetencie, zlepšili sa v oblasti počítačových technológií a v odbornej komunikácii v anglickom jazyku. Videami a online knihami sa naša škola prezentovala na štyroch partnerských školách v Srbsku, Poľsku, Chorvátsku a Grécku v rámci medzinárodného projektu eTwinning.

            Veľká vďaka  patrí všetkým usilovným žiakom zo 6. B triedy, špeciálna vďaka našim deviatakom, ktorí boli kameramani a tvorcovia videí, hlavne Michalovi Sabovi ako aj Robovi Kanuščákovi a Samuelovi Komendátovi. Miška Storinská a Oliver Klinko pomohli s čítaním textov v anglickom jazyku. Neposledná a veľká vďaka patrí vám, milí kolegovia, ktorí ste akýmkoľvek spôsobom prispeli k tvorbe finálneho produktu.

            ĎAKUJEME!

            Majka Krivdová

          • Exkurzia 5. ročník

          • Dňa 24.5.2024 sa žiaci 5. ročníka vybrali v rámci predmetu GEO na skvelý jednodňový výlet do Jasova a Medzeva. Začali sme už ráno s vonkajšou prehliadkou Jasovského kláštora, kde mohli žiaci vidieť najstarší strom Jasova, tzv. "sekvojovec mamutí". Ďalej sme pokračovali  k Jasovským rybníkom a odtiaľ sme sa krátkym turistickým chodníkom dostali ku samotnej jaskyni. Po prehliadke jaskyne bola naša ďalšia zastávka v Medzeve, kde sme navštívili Múzeum kinematografie rodiny Schusterovej a Planetárium s fascinujúcou prednáškou o planétach, vesmíre a možnosťou pozorovať Slnko s jeho mimoriadnou aktivitou. Po dokončení prehliadky sme sa rýchlo zastavili v reštaurácii na obed a sladký dezert. 

            Celkový výlet bol veľmi príjemný a mal vzdelávací charakter. Žiaci mali možnosť spoznať nové miesta, získali nové poznatky a zažili výnimočné chvíle. Veríme, že takéto výlety prispievajú k rozvoju osobnosti žiakov a ich záujmu o prírodné krásy a históriu našej krajiny. Tešíme sa na ďalšie spoločné akcie a výlety, ktoré nám pomôžu objavovať a poznávať svet okolo nás.

          • Láska kvitne v každom veku

          • Krásny májový čas obyvateľom DSS Jeseň spríjemnili žiaci našej školy, ktorí sa aktívne zapojili do projektu “Láska kvitne v každom veku" Koľko Lásky o.z.  Potešili ich ručne vyrobené pozdravy a kvetinová výzdoba, ktorá skrášli prostredie (interiér aj exteriér) Domova sociálnych služieb.

            Všetkým zúčastneným – žiakom, rodičom, učiteľom, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli, patrí veľké ĎAKUJEME.

            Sme škola so srdcom na správnom mieste.

             

          • "Malí šéfkuchári"

          • Naši žiaci 5.A a 5.B triedy prepojili svoje kulinárske schopnosti s vedomosťami anglického jazyka. Vytvorili a odprezentovali množstvo zaujímavých a chutných receptov. Všetkým nám veľmi chutilo :) .  

          • MAMUT 2024

          • Dňa 31. 05. 2024 sa tím školy „RÝCHLE ŠÍPY K30“ zúčastnil na ZŠ Mateja Lechkého atraktívnej a netradičnej matematickej súťaže MAMUT. Členmi tímu boli Pavol Šebest (4. B), Teodor Počátko (4. B), Adam Tóth (5. C), Júlia Rusnáková (6. C) a Richard Andrejco (6. C). Súťažili zábavnou formou nielen v riešení ľahkých, stredných i ťažkých matematických a logických úloh, ale museli podávať aj športové výkony. Súťaž prebiehala v prírode. Pätica spolupracovala na 1*. Odmenou za 120 minútový náročný výkon bolo krásne 5. miesto (súťažilo 84 družstiev). Žiakom sa súťaž veľmi páčila. O rok si chcú zasúťažiť opäť. Celému tímu srdečne blahoželáme.

          • Pečatenie šlabikárov

          • Naši prváci tento rok v máji zažili veľké prekvapenie. Pani učiteľky a pán učiteľ prvákom zapečatili šlabikáre, pripravili pre nich program s tortou a malým darčekom. Prváci zložili sľub, že budú dodržiavať pravidlá správneho čitateľa, zarecitovali báseň "Vitaj abeceda" a na zvládnutie šlabikárového obdobia si pripili pohárom džúsu a zabavili sa počas krátkej diskotéky.

          • KOMPARO 4 a 6

          • 2. mája 2024 sa na našej škole uskutočnilo testovanie vedomostí žiakov 4. a 6. ročníka. Najúspešnejší zo štvrtákov boli:  v matematike Šimon Harbulyák, Šebest Pavol, Nguyen Phuc ( všetci percentil 92%),  Korbel Damián (percentil 84%), vo všeobecnom rozhľade Harbulyák Šimon (percentil 97%), Počátko Teodor (percentil 92%), Šebest Pavol (percentil 87%), Kopková Natália (percentil 80%), v slovenčine Počátko Teodor (percentil 99%) Dúcsová Juliana a Kopková Natália(percentil 92%), v prírodovede Kopková Natália, Dúcsová Juliana a Bugnová Nina so 100% úspešnosťou (percentil 87%).

             

            V šiestom ročníku sú najúspešnejší:  v matematike Gajdošová Daniela s úspešnosťou 100% (percentil 99%), Andrejco Richard, Janko Židov, Julka Rusnáková (percentil 94%), vo všeobecnom rozhľade Julka Rusnáková a Mirka Sitková, Ráchel Gašparová a Richard Andrejco ( dvaja percentil 99, dvaja 97%), v slovenčine Sofia Bernáthová a Julka Rusnáková (percentil 90%), Terezka Vološinová, Adelka Tóthová a Saška Kociová (percentil 89%), v biológii Danielka Gajdošová  (percentil 91%). V geografii Riško Andrejco (percentil 99%) Patrik Maščuch a Oliver Fabián (percentil 92%). Všetkým testovaným žiakom srdečne blahoželáme. Pracujete pre svoju  úspešnú BUDÚCNOSŤ!

          • Školský časopis K30 už v predaji

          • Školský časopis K30 navštívil tajomné zákutia nášho krásneho mesta.

            Práve tejto téme je venované najnovšie číslo, ktoré si môžete zakúpiť už od pondelka.

            Vyberte sa spolu s našimi redaktormi na letné dobrodružstvo do Košíc!

          • Prianie k MDD

          • Prajeme všetkým deťom

            šťastné detstvo plné lásky,

            radosti a bezhraničnej kreativity.

            Krásny Deň detí!

          • Školská strelecká súťaž

          • Dňa 28. 5. 2024 sa konala školská strelecká súťaž zo vzduchovky s oporou a bez opory pre žiakov našej školy. V kategórii s oporou skončil/a:    na 1. mieste  Alex Oprenčák (268 b),                                                                                                                          na 2. mieste Klára Sováková (260 b),                                                                                                                          na 3. mieste Viktor Hegedüš (227 b).                                                                    V kategórii bez opory skončil/a:   na 1. mieste skončil Oliver Gajdoš (287 b),                                                                                                                 na 2. mieste Oliver Packo (281 b),                                                                                                                               na 3. mieste Jana Belejová (281 b).                                      

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme a budeme sa tešiť na ďalšiu streleckú súťaž o rok.