• Ocenenie primátorom mesta Košice

          • Včera ocenil primátor mesta Košice, pán Polaček, dvadsať učiteľov z košických základných a materských škôl. Medzi ocenenými bola naša pani učiteľka Katarína Gajdošová. Pod jej vedením dosiahli žiaci množstvo úspechov v olympiádach zo slovenského jazyka a súťažiach v prednese. V celoslovenských testovaniach dosahujú žiaci pravidelne nadpriemerné výsledky. Zaviedla aktivitu „Čítame škôlkarom“, keď starší žiaci navštívia škôlku a čítajú deťom pred poludňajším oddychom. V čase Adventu zaviedla počas triednickych hodín „Adventné čítanie“. Je spoluautorkou myšlienky školskej výstavy obrazov, ktorú sa nedávno podarilo zrealizovať, spolu so žiakmi pripravila kultúrny program počas úspešnej vernisáže. Zavádza školské literárne súťaže, kde sa objavujú nové básnické talenty, vedie kolektív učiteľov v predmetovej komisii zameranej na slovenský jazyk a literatúru. Pravidelne spoluorganizuje všetky literárne súťaže v škole, Olympiádu v slovenskom jazyku a literatúre, súťaže v prednese – Hviezdoslavov Kubín a Šaliansky Maťko a tiež spevácku súťaž Slávik Slovenska. Navrhuje a spolu s kolegami hľadá vhodné témy do školského časopisu, aby si žiaci mohli zlepšovať čitateľskú gramotnosť, pravidelne spolupracuje s Knižnicou pre mládež mesta Košice. Má odborný a spravodlivý prístup ku žiakom, venuje sa rovnako nadaným žiakom, ako aj žiakom s výchovno-vzdelávacími potrebami. Akceptuje ich názory, podnecuje ich v sebarozvoji, neustále prichádza s inovatívnymi nápadmi, ako zatraktívniť výučbu v škole. Pani učiteľke srdečne blahoželáme k významnému oceneniu a sme radi, že je súčasťou nášho kolektívu.

          • Deň učiteľov

          • Milí naši učitelia, vychovávateľky a všetci pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci! Prajeme Vám k dnešnému sviatku veľa zdravia, pracovného elánu, tvorivých síl a životného optimizmu. Vašou prácou formujete budúcnosť mladých ľudí a pomáhate im dosiahnuť sny, aby jedného dňa dokázali niečo výnimočné. Za to všetko Vám ĎAKUJEME!

          • Fresh školská športová liga v streľbe zo vzduchovky

          • Dňa 25. 03. 2023 sa konalo III. kolo Fresh školskej športovej ligy v streľbe zo vzduchovky. Našu školu reprezentovali žiaci: Janka Belejová vo svojej kategórii skončila na peknom 2. mieste, v tej istej kategórii Oliver Packo na 8. mieste. Ján Židov, pre ktorého to bola prvá súťaž v kategórii žiaci s oporou, skončil na peknom 2. mieste a Sofia Orosová na 7. mieste. V kategórii starší žiaci skončil Oliver Gajdoš na 3. miesteLenka Uhrinová na 4. mieste. IV. kolo je na programe 22. 04. 2023. Tešíme sa už teraz.

          • 5peňazí od Národnej banky Slovenska

          • GLOBAL MONEY WEEK  2023

            V dňoch 20. - 24. marca sme sa so žiakmi 5. C zapojili do týždňa finančnej gramotnosti - kampane GLOBAL MONEY WEEK 2023, ktorej cieľom bolo zvýšiť povedomie o dôležitosti finančného vzdelávania na školách a šíriť myšlienku kampane aj medzi rodičmi a verejnosťou. Na hodinách sme sa oboznámili s bezpečnosťou pri platbách na internete, s ochrannými prvkami bankoviek, pôvodom euromincí a pokúsili sme sa vypracovať aj náš prvý rodinný rozpočet. Rôznymi aktivitami, vypracovaním pracovných listov, reálnym spoznávaním bankoviek a mincí, ako aj zostavovaním rozpočtu s pomocou rodičov, sme sa pokúsili naplniť cieľ tejto kampane.

          • "Moja trieda, môj tím" - projekt našich štvrtákov

          • Žiaci štvrtého ročníka sa zúčastnili "Detského podnikateľského veľtrhu", kde si hravým spôsobom vyskúšali, ako podnikať. Tomuto veľtrhu predchádzala teoretická príprava, počas ktorej sa žiaci učili, ako určiť cenu výrobku a vymýšľali reklamu na svoj výrobok. V praktickej časti vyrábali výrobky, ktoré potom predávali na veľtrhu.

            4. A sa zamerala na modernú 3D tlač (3D prívesky), 4.B sa nechala uniesť magnetizmom (vyrobili magnetické akvárium) a 4.C sa zamerala na chémiu (páčilo sa im neviditeľné pero). Všetky triedy boli na veľtrhu úspešné a už teraz sa tešia, ako minú ťažko zarobené peniaze.

             

          • Prváci deviatakom

          • Dnes počas triednickej hodiny navštívili prváci deviatakov a popriali im veľa šťastia pri Testovaní 9.  Deviataci sa potešili a  zaspomínali si, ako to bolo dávno, keď boli oni v prvom ročníku. Všetci im želáme to isté, aby na skúškach zúročili všetku svoju snahu. No a čo naši prváci? O 8 rokov takto budeme želať veľa úspechov aj im. A to s prvákmi, deťmi, ktoré sa však ešte nenarodili....VEĽA  ŠŤASTIA, MILÍ DEVIATACI!!! 🍀

          • Marec - mesiac kníh a naši siedmaci v knižnici

          • Siedmaci si prostredníctvom besedy a rôznch aktivít na tému Obyčajná tvár v Knižnici pre deti a mládež na Humenskej 9 vyskúšali, že byť obyčajným, je neobyčajné. Tešíme sa, že sme si aj takto mohli rozšíriť vedomosti z literatúry. Ďakujeme krásne za organizáciu a realizáciu zaujímavého podujatia.

          • Pre budúcich prváčikov

          • Máte doma predškoláka a ešte neviete, na ktorú školu ho zapíšete? Rozhodujte sa v podmienkach istoty a príďte k nám. Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť...

          • Lyžiarsky výcvik

          • Naši druhostupniari od 13.3. do 17.3.2023 absolvovali  lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Malinô Brdo za účasti 48 žiakov, štyroch pedagogických zamestnancov a jedného zdravotníka. Naši žiaci boli ubytovaní v hoteli Hrabovo, kde okrem vzdelávania sa v oblasti lyžovania absolvovali rôzne súťaže zamerané na zručnosť, rýchlosť a vzájomnú spolupatričnosť v skupinách. Ďalšie hodnotenie bolo zamerané na úhľadnosť a logo izieb. Víťazi boli odmenení sladkosťami, vecnými darmi, za ktoré vďačíme práve rodičom týchto žiakov. V jeden deň sme navštívili Liptovské Múzeum v Ružomberku, kde sme mohli vidieť komplexný obraz o živej i neživej prírode Liptova, významných archeologických nálezoch a lokalitách, jeho histórii od najstarších čias po súčasnosť i možnosť pokochať sa skvostami umeleckohistorických pamiatok regiónu. Skvelú atmosféru nášho pobytu môžete vidieť v priložených fotografiách.

          • Dramatizované čítanie rozprávky pre predškolákov

          • Pre našich kamarátov v materskej škole sme pripravili dramatizované čítanie rozprávky Pavla Dobšinského - O kocúrikovi. Rozžiarené detské očká škôlkarov napovedali, že sa im to páčilo.  Tichučko načúvali a zapájali sa do dramatizácie rozprávky. A keď zazvonil zvonec, rozprávky bol koniec.

          • Klimatické záhrady - workshop

          • Piatkový workshop, Sprievodca klimatickou záhradou, si všetci pozvaní veľmi užili. Našu školu reprezentovali Jarka a Terezka Vongrejové. Spolu s pani učiteľkou získali chuť a nápady na ďalšie aktivity súvisiace s ekologickým a udržateľným prostredím. 

          • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo 2023

          • Dňa 23. 2. 2023 a 1. 3. 2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Vyučujúce slovenského jazyka a učitelia prvého stupňa si pozorne vypočuli recitátorov z jednotlivých tried. Na základe neľahkého rozhodovania vybrali tých najlepších.

            Tu je vyhodnotenie:

            Poézia

            I. kategória – žiaci  2. - 4. roč.:   1. miesto -  Gabriel Jesenský (II. B)

                                                                   2. miesto – Eliška Ladányiová (IV.C)

                                                                   3. miesto  -  Tomás Makó (IV.A)

            II. kategória – žiaci 5. – 6. roč. :  1. miesto – Miroslava Vasilová (VI.C)

                                                                    2. miesto – Ela Koštialová (V. C)

                                                                    3. miesto – Adela Tóthová (V. C)

            III. kategória – žiaci 7. -  9. roč. :  1. miesto – Michaela Ladányiová (VII. C)

                                                                     2. miesto – Terézia Vongrejová (VII. C)

                                                                     3. miesto – Tamara Dzurčaninová (VIII. A)

                                                                     3. miesto – Norbert Vinc (VIII. B)

            Udelili sme aj zvláštnu cenu poroty Dominike Pálfyovej zo VII. B triedy.

            Próza

            I. kategória – žiaci 2. - 4. roč. :   1. miesto -  Andrea Karla Šebeková (IV. B)

                                                                   2.  miesto – Viktória Jesenská (IV.C)

                                                                   3. miesto – Damián Košlab (II.A)

            II. kategória- žiaci 5. – 6. roč. :    1. miesto  - Linda Verešpejová (VI. C)

                                                                    2. miesto – neudelené

                                                                    3. miesto – Lucia Beňová (V. B)

                                                                    3. mesto – Sára Horňáková (V. C)

            III. kategória – žiaci 7. - 9. roč. :   1. miesto  - neudelené

                                                                     2. miesto – neudelené

                                                                     3. miesto – Kristián Solár (VII. A)

            Všetkým srdečne blahoželáme. Držíme palce v okresnom kole HK.

             

          • Ako sme fandili hokejistom

          • Zápas HC Košice vs. HC MV Transport Prešov sme si poriadne užili. Fandili sme, držali palce a vyplatilo sa. Naši košickí hokejisti nesklamali a vyhrali sme 5:0. Atmosféra v Steel Aréne bola skvelá. Potešili sme sa, že sa na veľkoplošnej obrazovke prehrávalo video našej K30, v ktorom naši žiaci fandili hokejistom: