• Zelený certifikát pre našu školu
          • Zelený certifikát pre našu školu

          • Spoločnosť SEWA, ktorá organizuje zber elektroodpadu, udelila našej škole ZELENÝ CERTIFIKÁT. Získali sme ho za odovzdaný elektroodpad a použité batérie v roku 2022. Tento dokument je potvrdením, že naša K30 pristupuje zodpovedne k ochrane životného prostredia aj správnym triedením odpadov.

            Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom a aj učiteľom, vďaka ktorým sa nám tento certifikát podarilo získať.

          • „Včielka, med, tekuté zlato“

          • V rámci environmentálnej výchovy absolvovali naši tretiaci zaujímavý program pod názvom „Včielka, med, tekuté zlato“. Žiaci sa v teoretickej i praktickej časti oboznámili so životom včiel a ich dôležitou úlohou pri zachovaní biodiverzity v prírode. Neformálnym vzdelávaním s ukážkou včelieho úľa so živými včielkami, včelím plástom, prácou s miniatúrami znázorňujúcimi vývoj včely, vlastnoručnou výrobou sviečky zo včelieho vosku, inscenačnou hrou v krásnom prostredí rozkvitnutej záhrady CVČ, nadobudli žiaci nielen nové vedomosti a zručnosti, ale načerpali i veľa pozitívnej energie. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu v tomto krásnom prostredí.

          • Medzipredmetová exkurzia v Starom Smokovci

          • Dňa 26. apríla sme sa spolu so žiakmi 8. ročníka vybrali v rámci medzipredmetového projektu do Starého Smokovca.  Kedže téma druhého polroku v rámci fyziky je OPTIKA, navštívili sme Tricklandiu, v ktorej sa žiaci interaktívnym spôsobom mohli oboznámiť s ilúziou a objavovali optický svet klamov. Stali sa súčasťou zázračného sveta, vyskúšali si čaro a odrazy zrkadiel, bezváhovú miestnosť či naklonenú rovinu. Zistili, že robiť "brušáky" na naklonenej rovine nie je také jednoduché. Po návšteve Tricklandie mali žiaci priestor na návštevu Starého Smokovca. Náš projekt tu nekončí. Pokračujeme s pani učiteľkou Kopčányovou a Krivdovou ďalej. Prepájame so žiakmi fyziku s dejepisom a teda históriou Starého Smokovca, jeho prvými zmienkami z archívov a nadchádzajúce dva týždne budeme pracovať na spoločnom plagáte, ktorý bude v priestoroch školy.

          • Fresh školská športová liga v streľbe zo vzduchovky

          • ​​​​​​Dňa 22. 04. 2023 sa konalo IV. kolo Fresh školskej športovej ligy v streľbe zo vzduchovky. Našu školu reprezentovali žiaci: Janka Belejová vo svojej kategórii skončila na peknom 1. mieste, v tej istej kategórii Oliver Packo na 6. mieste. Sofia Orosová v kategórii žiaci s oporou skončlia na veľmi peknom 1. mieste Ján Židov v tej istej kategórii na 6. mieste. V kategórii starší žiaci skončil Matej Klinko na 11. mieste. Do finálového kola, ktoré je na programe 18. 05. 2023, postupujú najlepší desiati z každej kategórie. Postupujúcim žiakom budeme držať palce.

          • Futbalový turnaj McDonald´s cup

          • Futbalový turnaj McDonald´s cup sa teší veľkej obľube. Tento rok sa doň zapojila aj naša škola, ktorá v konkurencii 6 družstiev obsadila 4. miesto. O lepšie umiestnenie sme sa pripravili neefektívnym využívaním našich vyložených gólových príležitostí.

          • Katarína Bodnárová: Web stránka: Medzinárodný projekt Vyšehrádska štvorka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Katarína Bodnárová: Web stránka: Medzinárodný projekt Vyšehrádska štvorka.

            V dňoch 17. - 22. 4. 2023 navštívilo 20 žiakov 2. stupňa a dve učiteľky poľské mestečko Barlinek, v ktorom máme partnerskú školu. Cesta bola veľmi dlhá, ale po ubytovaní a oddychu sme navštívili školu, videli sme učebne robotiky, chémie, anglického jazyka a kuchynku. Po chutnom obede v školskej jedálni sme si prezreli mesto, ktoré je známym centrom kultúry, umenia a športu nordic walking. V stredu sme pomáhali lesníkom v príprave sadeníc a pri výsadbe stromov. Vlastnoručne pripravený obed nám veľmi chutil. Vo štvrtok sme si pozreli prezentáciu našich poľských spolužiakov o prírode Barlinka a potom sme ju preniesli do fľaše, vyrábali sme minisklenníky. Časť z nich putovala do Košíc a časť ostala v poľskej škole. Pred obedom sme nasadli do autobusu, cestou sme mali obed a potom sme navštívili Centrum vedy v meste Stargard. Interaktívne ukážky z chémie, fyziky, matematiky či geografie nás mimoriadne zaujali. V piatok sme sa oboznámili so športom nordic walking, neskôr sme pripravovali chutné chlebíčky a špagety s boloňskou omáčkou. Naša spolužiačka Evka nahrala v nahrávacom štúdiu pieseň a popoludnie sme trávili nákupom suvenírov. V sobotu po raňajkách sme vyrazili domov. Cestu sme si krátili utrieďovaním zážitkov a spomienok a ubiehala akosi rýchlejšie, ako cesta tam. Ďakujeme našej partnerskej škole za pozvanie a prípravu vyváženého a veľmi zaujímavého programu, ktorý oslovil všetkých žiakov. Už teraz sa tešíme na ich návštevu v júni.

          • Majstrovstvá Slovenska v streľbe zo vzduchových zbraní

          • Dňa 21. 4. 2023 sa konali Majstrovstvá Slovenska v streľbe zo vzduchových zbraní v dedinke Vištuk, okr. Trnava. Za účasti 80 najlepších pretekárov zo všetkých krajov sa naša Janka Belejová v kategórii mladšie žiačky z počtu 19-tich zúčastnených žiačok umiestnila na 10. mieste. Pripájame aj jej prvú 50-tku. Janke ďakujeme za reprezentáciu školy a držíme jej palce v ďalších súťažiach.
             

          • Mestská technická súťaž

          • Dňa 17. 4. 2023 sa konal I. ročník Mestskej technickej súťaže, ktorý pozostával z teoretických vedomostí a praktických zručností. Zapojených do súťaže v rámci košických základných škôl bolo 10 žiakov, ktorí vyrábali drevenú uhoľnicu. Do danej súťaže sa za 7. ročník zapojila naša víťazka okresného kola a druhá z krajského kola Jarka Vongrejová. Zvíťazila a zapísala si ďalšie víťazstvo a body, ktoré sa zarátavajú do celoročného  podujatia „Škola plná talentov – Superškola. Jarke gratulujeme a držíme jej palce v ďalších súťažiach.

             

          • Matematická olympiáda MO Z9 - Krajské kolo

          • Nový úspech našej školy:

            Filip Popelka: úspešný riešiteľ (11. miesto)
            Patrícia Salokyová: úspešný riešiteľ (19. miesto)
            Alexandra Vasilová: úspešný riešiteľ (26. miesto)

            Súťaž: Matematická olympiáda
            Kolo: Krajské kolo

        • TESTOVANIE 9 - Celoštátne kolo
          • TESTOVANIE 9 - Celoštátne kolo

          • Nový úspech našej školy:

            22. marca  naši deviataci absolvovali TESTOVANIE 9.  Najlepšie sa v testovaní darilo žiakom 9. C a zvlášť Filipovi Popelkovi. Najúspešnejším aj všetkým ostatným k výsledkom srdečne blahoželáme. Poďakovanie patrí aj učiteľom, ktorí sa na získaných výsledkoch nemalou mierou podieľali.  

            Alexandra Vasilová: matematika, úspešnosť 93,3%
            Liliana Lacová: matematika, úspešnosť 96,7%
            Patrícia Salokyová: matematika, úspešnosť 96,7%
            Lucia Kubíková: matematika, úspešnosť 90%
            Filip Ceľuch: matematika, úspešnosť 90%
            Filip Popelka: matematika, úspešnosť 96,7%
            Peter Gdovín: matematika, úspešnosť 90%
            Liliana Lacová: slov. jazyk a literatúra, úspešnosť 93,3%
            Patrícia Salokyová: slov. jazyk a literatúra, úspešnosť 93,3%
            Filip Ceľuch: slov. jazyk a literatúra, úspešnosť 96,7%
            Filip Popelka: slov. jazyk a literatúra, úspešnosť 96,7%
            Melisa Szilágyiová: slov. jazyk a literatúra, úspešnosť 93,3%

            Súťaž: TESTOVANIE 9
            Kolo: Celoštátne kolo

          • 🥇Okresné kolo v basketbale žiačok🥇

          • Dňa 19. 04. 2023 aj naše basketbalistky absolvovali okresné kolo v basketbale. Ich zanietenosť, motivácia a odhodlanosť bola obrovská, a to sa aj odzrkadlilo na ich výsledku. Obsadili prvé miesto a postupujú na kraj! Ich hra bola na veľmi dobrej úrovni a niesla sa v duchu fair play. Za výbornú reprezentáciu ďakujeme: Lucke Kubíkovej 9.C, Laure Korytkovej 9.C, Sofii Korytkovej 9.B, Laure Rodziňákovej 8.B, Tamare Riesovej 7.B, Sheile Zlackej 7.B a Sarah Leškovej zo 7.C triedy.

             

            Dievčatá máte našu dôveru 💙! 

          • Blahoželáme výherkyni súťaže „Skvelko - balíček školských potrieb 2022/2023“

          • Každý, kto si z eshopu https://www.daffer.sk/ objednal čokoľvek z ponuky školských pomôcok Skvelko od 1. 3. 2022 do 31. 10. 2022, mal možnosť vyhrať jedny z dvadsiatich Smart hodiniek Xiaomi. Šťastnou výherkyňou sa stala aj jedna z našich prváčok Sofia. K výhre jej srdečne blahoželáme. 

            Aj tento rok na vás pri nákupe školských potrieb čaká skvelá súťaž. Stačí nakúpiť aspoň jednu sadu školských potrieb na školský rok 2023/2024 a jedny z 20 bluetooth bezdrôtových slúchadiel BUXTON BTW 8800 môžu byť vaše. Veľa šťastia.

          • Krajské kolo v športovej streľbe zo vzduchovky

          • Dňa 12. 4. 2023 sa na strelnici Podhradová konalo krajské kolo v streľbe zo vzduchových zbraní. Našu školu reprezentovali žiaci: Gajdoš Oliver, Uhrinová Lenka, Belejová Janka a Packo Oliver. Najviac sa darilo Janke, ktorá obsadila 2. miesto, Oliver Packo konečne prelomil bariéru štvrtých miest na 3. miesto a 4. miesto získal Oliver Gajdoš. Lenka sa umiestnila na 12. mieste. Všetkým ďakujeme a tešíme sa na ďalšie kolo.

          • Deviataci v synagóge

          • V utorok 18.4. naši deviataci navštívili ortodoxnú synagógu na Puškinovej ulici a galériu Ľudovíta Felda. Prehliadkou nás pútavým rozprávaním sprevádzala pani PhDr. Jana Teššerová, ktorá žiakom priblížila židovské náboženstvo, ale i smutné obdobie deportácií židov zo Slovenska do koncentračných táborov.

          • "S florbalkami do školy" - Medzinárodný deň florbalu

          • Dňa 12. 4. 2023 sa aj naša škola opäť zapojila do akcie "S florbalkami do školy" pri príležitosti Medzinárodného dňa florbalu. Žiaci prvého stupňa si tento dynamický šport mohli vyskúšať na vlastnej koži. Reakcie žiakov počas týchto hodín hovorili jasnou rečou. Florbal je super! Veríme, že ich zanietenie pre tento šport nezanikne a svoje zručnosti v ňom budú naďalej rozvíjať.

          • Finančná gramotnosť na 1. stupni

          • Finančná gramotnosť je oblasť, ktorú by sme mali rozvíjať neustále. Dnešná doba nám ukazuje, že správať sa zodpovedne a pochopiť základné princípy finančnej gramotnosti, je pre jedinca veľmi dôležité. Žiaci 1. až 4. ročníka venovali veľkú pozornosť práve tejto téme. Pani učiteľky pripravili žiakom na vyučovaní zábavné úlohy, v ktorých rozvíjali svoju gramotnosť vo financiách. Naučili sa, ako vznikli peniaze, spoznávali naše platidlo, precvičovali si, ako nakupovať, prečo šetriť, kde sú naše úspory, či si môžeme peniaze požičať, ale aj to, že si musíme na peniaze dávať pozor.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Každoročne sa tešíme na milú udalosť, kedy do našej školy zavítajú prípravkári z materských škôl, aby sa zapísali do 1. ročníka. Aj tento rok si k nám našli cestu a ukázali nám, aké šikovné detičky sú to už teraz. Ďakujeme všetkým rodičom a budúcim prváčikom, ktorí sa rozhodli pre našu K30.

            ZŠ Kežmarská 30

            Viac ako škola...

          • Okresné kolo v basketbale žiakov

          • Dňa 14. 04. 2023 sa konalo okresné kolo v basketbale žiakov, ktoré sa nieslo v duchu pozitívnej motivácie, smiechu a bojovnosti. Po veľmi dobrých herných činnostiach a vzájomnej spolupráce medzi žiakmi sme v zložení: Adam Horváth, Erik Beer z 9. B, Tomáš Demečko z 9. C, Filip Kóča z 9. A, Matej Smolucha, Samuel Šestina z 8. B a Patrik Paška zo 6.C, ktorý patril medzi platných členov výberu našej školy, skončili na veľmi peknom 1. mieste. Naši žiaci postupujú na kraj, kde im budeme držať palce.
             

          • Pytagoriáda P6 - P7 - P8 - Okresné kolo

          • Nový úspech našej školy:

            Polina Zemliakova, 6.C, v kategórii P6 : 1. miesto
            Branislav Bero, 6.C, v kategórii P6 : 10. miesto
            Viktor Grega, 7.C, v kategórii P7 : 2. miesto
            Oliver Gajdoš, 7.C, v kategórii P7 : 9. miesto
            Lenka Uhrinová, 7.C, v kategórii P7 : 14. - 17. miesto
            Jakub Matracz, 8.B, v kategórii P8: 2. - 4. miesto

            Súťaž: Pytagoriáda P6 - P7 - P8
            Kolo: Okresné kolo


            Gratulujeme všetkým našim žiakom, ktorí úspešne reprezentovali našu školu v okresnom kole Pytagoriády 21. 3. 2023.

          • Pytagoriáda - Okresné kolo P3 - P4 - P5

          • Nový úspech našej školy:

            Teodor Počátko, 3. B, v kategórii P3: 2. - 3. miesto
            Šimon Harbulyák, 3. A, v kategórii P3: 19. - 21. miesto
            Tomáš Mako, 4.A, v kategórii P4: 1. miesto
            Adam Tóth, 4.B, v kategórii P4: 3. miesto
            Timotej František Strömpl, 4.A, v kategórii P4: 7. - 8. miesto
            Richard Andrejco, 5.C, v kategórii P5: 9. miesto
            Júlia Rusnáková, 5.C, v kategórii P5: 18. - 19. miesto

            Súťaž: Pytagoriáda
            Kolo: Okresné kolo

            Gratulujeme všetkým žiakom, ktorí reprezentovali našu školu v okresnom kole Pytagoriády dňa 20. 3. 2023