• Matematický roadtrip

          • P-mat roadtrip je akcia, počas ktorej skupina dobrovoľníkov cestuje vlakom po Slovensku a prednáša zaujímavé, interaktívne hodiny z matematiky a prírodných vied. Veľmi nás potešilo, že súčasťou tímu je náš bývalý žiak Lukáš. A keďže sa K30 dlhodobo zameriava na rozšírené vyučovanie matematiky, tak sme dobrovoľníkov z P-MAT pozvali k nám. Mladší žiaci si zahrali matematické bingo a zistili, že aj matematika vie byť zábavná. Deviataci našli v interaktívnom experimente prepojenie biológie, chémie a fyziky. A keď už deviataci tichučko počúvajú, máme istotu, že ich tento spôsob rovesníckeho učenia zaujal.

          • Účelové cvičenie

          • V dňoch 4. a 5. 9. 2024 sa konalo na našej škole teoretické a praktické účelové cvičenie. V prvý deň sa žiaci oboznámili a zopakovali si účivo z daných tém riešenia mimoriadnych udalostí, pohybu a pobytu v prírode a zdravotnej prípravy. Na druhý deň sme sa so žiakmi presunuli peši od našej školy až do areálu  Anička v Košiciach. Žiaci v skupinách piknikovali, hrali bedminton, volejbal, futbal a rôzne iné spoločenské a pohybové hry. Počasie nám prialo, účelové cvičenie tak určite účel splnilo! 🌞

             

          • Svahová šmykľavka a lezecká stena

          • Vo štvrtok sme uviedli do používania svahovú šmykľavku s lezeckou stenou. Pásku prestrihla projektová šéfka - pani riaditeľka, pani vychovávateľky - autorky projektu, zástupca Rodičovského združenia, ktoré projekt finančne podporilo a pani hospodárka, ktorá dohliadala na financie, aj samotné práce. Deti z ŠKD si našu novinku na školskom dvore ihneď vyskúšali a maskoti im pritom skvele pomáhali.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

          • Začiatok školského roka je pre nás vždy výnimočnou udalosťou, ktorá sa tradične koná v našom átriu. Tento rok sme opäť s radosťou privítali nových prváčikov a všetkých nových žiakov, ktorí sa pridali do našej školy. Okrem nováčikov nás svojou prítomnosťou potešili aj naši starší žiaci, ktorí sa s nadšením vrátili, pripravení na nové výzvy, ktoré ich čakajú v novom školskom roku. Atmosféru dotváral bohatý kultúrny program, v ktorom nechýbali nádherné recitácie, energické tance a srdečný príhovor našej pani riaditeľky. Prajeme našim žiakom, pedagógom a samozrejme aj rodičom úspešný a inšpiratívny školský rok plný radosti, poznania a spoločných úspechov!