• Prijímacie skúšky do 5. ročníka

          • Milí rodičia, máte doma štvrtáka a spozorovali ste u neho záujem o matematiku? Neváhajte a využite našu jedinečnú ponuku tried s rozšíreným vyučovaním matematiky a informatiky pre externých žiakov.

            Viac sa dozviete:

            KLIKNUTÍM TU

             

          • Dokonalé lapbooky

          • Dokonalé lapbooky vytvorili žiaci a žiačky z 3. B. Vo vytvorených projektoch sa objavili mnohé témy. Napríklad: Dubaj, Barcelona, učivo zo slovenčiny, matematiky, prírodovedy, vlastivedy atď. Projekty boli spracované originálne, tvorivo a detailne. Tretiaci projekty nielen dokonale spracovali, ale ich aj prezentovali pred spolužiakmi. Všetci so záujmom počúvali. Podrobnejšie si vytvorené lapbooky deti predstavili pri skupinovej práci.

          • VÝLET NA SPIŠSKÝ HRAD

          • Žiaci troch tried 2. ročníka a jednej triedy 4. ročníka navštívili turistami vyhľadávaný jeden z najväčších hradov  strednej Európy. Od hradu sa náučným chodníkom dostali do Skalného mesta na Dreveníku, kde preskúmali jeho zákutia. Pastvou pre oči boli prekrásne výhľady. Počasie prialo aj hrám na rozľahlej lúke. Žiaci zažili obedňajší retro piknik s rezňami, ktorý zasponzorovali rodičia jedného žiaka. Domov sa vracali s peknými zážitkami. 

          • Tretiaci v Granáriu

          • Jablonov nad Turňou je nádherné miesto, ktoré navštívili tretiaci. V Granáriu, národnej kultúrnej pamiatke, zažili deň plný nezabudnuteľných zážitkov. V malebnej prírode Slovenského krasu spoznávali slovenské tradície spojené s varením a pečením. Počas prechádzky v obci videli tradičnú ľudovú kultúru a aj krásne upravené okolie. 

          • 6.C na výletoch

          • 23. a 24. mája nám krásne počasie umožnilo tešiť sa z košickej Zoologickej záhrady a historického centra nášho krásneho mesta, ktoré sme si, okrem prehliadky najzaujímavejších pamiatok, pozreli aj z vtáčej perspektívy vyhliadkovej veže pri Dóme svätej Alžbety.

          • Škola v prírode s TRAMPTÁRIOU na Donovaloch

          • Začiatkom mája  piataci a šiestaci ( 5.B, 5.C, 6.C a 6.B) našej školy zažili úžasnú Školu v prírode na Donovaloch. Prežili dni plné aktivít, súťaží a hier. V krajine detí TRAMPTÁRIA tancovali, cvičili, tvorili, spievali, pretekali, zápasili, strieľali, hrali, vyrábali, jazdili, a opekali, jedli a pili do sýtosti. Navštívili množstvo krásnych miest malebných Donovál a rozprávkovú krajinu Habakuky. O rok možno zas...  

          • Fresh školská športová liga v streľbe zo vzduchovky - finále

          • A máme to za sebou. Dňa 25. 5. 2024 sa na CVČ Popradská konalo finále Fresh školskej športovej ligy v streľbe zo vzduchových zbraní. Našim žiakom sa darilo nasledovne:
            2. miesto starší žiaci Oliver Gajdoš (193 b.)
            3. miesto starší žiaci Jana Belejová (188 b.)
            2. miesto mladší žiaci Sofia Orosová (186 b.)
            3. miesto mladší žiaci Ján Židov (182 b.)

            Žiakom budeme držať palce aj v ďalších súťažiach.

          • Majstrovstvá kraja v atletike starší žiaci

          • Hurá, vyhrali sme! Dňa 24. 5. 2024 sme v Moldave n/B so žiakmi našej školy spomedzi ôsmich najlepších okresov Košického kraja vyhrali Majstrovstvá kraja v atletike starších žiakov.  Čo to pre nás znamená? No postupujeme na Majstrovstvá Slovenska do športového komplexu  X-bionic® sphere v Šamoríne, ktoré sa budú konať v dňoch 11. až 12. 6. 2024. Víťazné družstvo reprezentovali: Janura Richard, Vinc Norbert, Šestina Samuel, Rabochyi Hryhorii, Roštár Marko, Gajdoš Oliver, Paška Patrik, Lukáč Filip.                                                        Umiestnenia:                                                                                                                                                    Janura Richard 1. miesto - 60 m, 2. miesto - 800 m, 1. miesto štafeta 4 x 60 m,                                Paška Patrik 1. miesto - skok do výšky, 1. miesto štafeta 4 x 60 m                                                                Šestina Samuel  2. miesto - skok do výšky, 1. miesto štafeta  4 x 60 m                                                              Vinc Norbert  3. miesto - hod vortexom                                                                                                        Rabochyi Hryhorii  1. miesto - štafeta  4 x 60 m

            V súťaži dievčat našu školu reprezentovali: Ľudmila Krivdová, Miroslava Vasilová a Andrea Karla Šebeková. Bohužiaľ  ďalšie postupujúce dievčatá z okresu sa nemohli zúčastniť pretekov, nakoľko sa zúčastnili školských výletov.

            Žiakom budeme držať palce na MSR, nech sa im darí podobne ako na kraji. 

          • Deň matiek v 2.C triede

          • DEŇ MATIEK v roku 2024 bol v 2.C triede netradičný, ale o to krajší. Naplno si ho užili mamičky, ale aj ich deti, ktoré chceli mamičky predovšetkým potešiť, preto im zabezpečili nezabudnuteľný zážitok. Pripravili si pre ne špeciálny WELNES PROGRAM, ktorého súčasťou bolo česanie a líčenie (to aby sa cítili krásne a šťastne). Vzápätí im ponúkli relaxačnú masáž, ktorá im pomohla uvoľniť sa a oddýchnuť si. Nesmela chýbať obľúbená kávička, čajík, ale aj zákusok. V závere deti predviedli svojim milovaným mamičkám i tanečné vystúpenie. Deň matiek v 2.C sa isto stal nezabudnuteľným a deti svojim mamičkám dokázali, aké sú pre ne nenahraditeľné, ale hlavne milované ️.

          • 9.B OPEKAČKA

          • Dnes sa deviataci vybrali opekať. Počasie bolo pekné, nálada perfektná. Opekané pochúťky sa podarili. Užili sme si dokonalý deň. 

          • 💙Štvorylka💛

          • Takmer 2500 žiakov roztancovalo Hlavnú ulicu Košíc a medzi nimi nechýbali ani žiaci našej školy! Tešíme sa, že tancovanie Štvorylky má v našej škole dlhoročnú tradíciu a už niekoľko rokov sme medzi školami s najväčším počtom zúčastnených žiakov.

          • Mladý záchranár - okresné kolo

          • Dňa 20.5.2024 sa po štvorročnej odmlke organizovala súťaž "Mladý záchranár", ktorá pozostávala z viacerých disciplín ako civilná ochrana, topografia, zdravotná príprava, hasenie džberovkou, streľba zo vzduchovky a teoretická príprava z daných tém. Do súťaže sa zapojili naše tri družstvá, ktoré pozostávali:

            Družstvo A: Gregor Halás, Lukáš Červený, Nela a Emma Dluhošové

            Družstvo B: Kristián Solár, Adam Grohoľ, Miroslava Vasilová, Miroslava Margaret Šebeková

            Družstvo C: Lukáš Paška, Alex Kernaševič, Laura Anna Sedláková, Laura Feťková

            Z celkového počtu dvanástich družstiev, sa najviac darilo družstvu B, ktoré sa umiestnilo na 5. mieste a hneď za ním skončilo družstvo A. Na 12. mieste skončilo družstvo C. Všetkým žiakom ďakujeme.

          • Počítačová bezpečnosť

          • Dňa 20. 5. 2024 sa uskutočnili aktivity nášho bývaleho žiaka so spolužiakom zo SPŠ elektrotechnickej. Chlapci v rámci svojej praxe odovzdávali svoje vedomosti z oblasti počítačovej bezpečnosti žiakom deviateho ročníka (9. A). Ďakujeme veľmi pekne za spoluprácu a oživenie vyučovacieho procesu Bogdanovi a Michalovi.

          • Slávik Slovenska - okresné kolo 14. 5. 2024

          • Vzácne Čestné uznanie poroty v speváckej súťaži Slávik Slovenska získali naši žiaci J. Hoza - II. kategória a D. Šidlík - III. kategória. Prvé skúsenosti z tejto súťaže zbierala aj E. Hossuová, ktorá nás reprezentovala v I. kategórii. Všetkým súťažiacim ďakujeme a prajeme veľa krásnych chvíľ pri ľudových piesňach.

          • Atletika starších žiakov a žiačok - okresné kolo

          • Dňa 17.5.2024 sa konalo okresné kolo školskej atletiky starších žiakov na atletickom štadióne Akademik TU Košice. Darilo sa našim chlapcom aj dievčatám, ktorí si v súťaži družstiev vybojovali 1. miesto a postúpujú na krajské kolo, ktoré sa bude konať v Moldave n/B. Ide o žiakov: Janura R., Vinc N., Paška P., Šestina S., Roštár M., Gajdoš O., Rabochyi H., Lukáč F.; žiačky: Lovašiová T., Riesevá T. Micenková Z., Krivdová Ľ., Smolinská M., Orinčáková K., Vasilová M., Šebeková A.

            Výsledky našich žiakov:

            Chlapci:  1. miesto  Richard Janura - 60 m šprint, 2. miesto - skok do diaľky

                           1. miesto Norbert  Vinc - hod  vortexom, 2. miesto - vrh guľou

                           1. miesto Patrik Paška - skok do výšky

                           2. miesto Samuel  Šestina - skok do výšky, 2. miesto - 60 m šprint

            Dievčatá: 1. miesto Tamara Lovašiová - 60 m šprint

                            2.miesto Andrea Karla Šebeková - 60 m šprint

                            3. miesto Ľudmila Krivdová - 60 m šprint

                            2. miesto  Tamara Riesová - vrh guľou

                            3. miesto Miroslava Vasilová - skok do výšky

                            1. miesto: Micenková, Krivdová, Vasilová, Lovašiová - štafeta

            Žiakom budeme držať palce v krajskom kole.
             

          • IQ olympiáda - regionálne kolo

          • 14. 5. 2024 sa uskutočnilo regionálne kolo (región východ) IQ olympiády. Z celkového počtu 11 314 súťažiacich postúpili na regionálne kolo naši 4 žiaci: Terézia Vongrejová (8.C), Lukáš Pentrák, Patrik Krajnikovič a Jakub Matracz (9.B). Súťaž bola veľmi náročná, súťažiaci sa museli popasovať s rôznymi logickými úlohami.

            Jakub Matracz obsadil úžasné 4. miesto a postúpil na celoslovenské kolo.

            Srdečne blahoželáme a držíme palce.

          • Kvetináč na prenájom

          • V najkrajšom jarnom mesiaci máj sa oddelenia školského klubu detí zapojili do projektu KVETINÁČ NA PRENÁJOM. Deti z deviatich oddelení si prenajali betónový kvetináč, poniektorí použili staré pneumatiky a pustili sa s chuťou do práce. Naštudovali si základné informácie o rastlinkách, o spôsobe ich vysádzania, ale aj starostlivosti o ne. Prváci si staršie kvetináče aj pestro nafarbili. Átrium, ale aj priestory našej školy zrazu rozkvitli a ožili pestrými farbami. Do okolia školy sme si priniesli krásu prírody, ale aj dobrý pocit. Pokochajte sa aj vy prostredníctvom fotografií v albume: https://photos.app.goo.gl/ajoL3KJQAFKBwxdv8

          • Návšteva MŠ na Hronskej ulici

          • Dňa 14. 5. 2024 naše žiačky zo VI. B, VI. C a V. B navštívili MŠ na Hronskej ulici. Predviedli dramatizáciu rozprávky O repke. Malým divákom sa predstavenie veľmi páčilo. Účinkujúce boli odmenené obdivným potleskom ich drobných dlaní.  

          • Návšteva dentálnej hygieničky

          • Dňa 29.5.2024 prvákov a niektorých druhákov navštívila pani dentálna hygienička Miriama Hajčiová. 

            Deťom zábavným spôsobom ukázala dôležitosť a spôsob čistenia zubov. Žiaci si aj samostatne vyskúšali správnu techniku čistenia chrupu vlastnou zubnou kefkou. Pomocou fialových rozpustných tabliet mohli zistiť, kde robia pri čistení chyby. 

            Ďakujeme za podnetnú a interaktívnu prednášku a tešíme sa na ďalšie stretnutie. 

          • Podarilo sa niečo výnimočné...

          • Pred rokom vyzvalo Nakladateľstvo SPN - Mladé letá pani učiteľky a žiakov základných a materských škôl, aby im poslali básničky, ktoré deti zložili pre svoje mamy. Do vydavateľstva prišlo obrovské množstvo básničiek a vyznaní pre mamičky. Do výzvy sa zapojilo okrem našej školy ďalších 120 základných a materských škôl a 639 detí z celého Slovenska. Bolo náročné, priam až nemožné pokúsiť sa vybrať tie najlepšie. Preto sa rozhodli vydať všetky. Tak vznikla krásna publikácia s vyznaniami, pri ktorých zahreje pri srdci, sú vtipné a mnohé vyvolajú dojatie z lásky, ktorou deti ľúbia svoje mamy. Kedy, ak nie práve v tento sviatočný deň informovať o tejto výnimočnej publikácii. A my ďakujeme našim dnes už deviatačkám Henriete Kučeravcovej a Diane Veščákovej za ich básnickú tvorbu uverejnenú na strane 106. Kliknutím na tento link si môžete publikáciu prelistovať: https://issuu.com/spnmladeleta/docs/nahlad_issue