• Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024

          • Dnes sme slávnostne ukončili školský rok v našom átriu. Pani riaditeľka v príhovore pochválila všetkých žiakov, vyzdvihla ich úspechy v súťažiach, ocenila ochotu pomáhať a spolupracovať. Konečne sme videli družstvo chlapcov, ktoré sa umiestnilo na Majstrovstvách Slovenska v atletike na 3. mieste. Aj oni boli pani riaditeľkou odmenení. Za premianta školy bol vyhlásený Lukáš Paška. Potom už pódium patrilo našim deviatakom, ktorí sa rozlúčili so školou, s učiteľmi a s mladšími spolužiakmi. Všetkým žiakom prajeme krásne prázdniny, učiteľom zaslúžený oddych a tešíme sa na opätovné stretnutia v septembri.

          • Premiant našej školy na rok 2023/2024

          •      Stal sa ním Lukáš Paška z 9. B, ktorý v posledných dvoch školských rokoch zaznamenal skvelé úspechy v rôznorodých súťažiach a olympiádach. Okrem toho je Lukáš mimoriadne pracovitý, usilovný, pokojný a vyrovnaný, veľmi rád vedie diskusie s učiteľmi aj s kamarátmi. Zaujíma sa o rôzne oblasti života, aktívne si vyhľadáva informácie. Veľmi mu záleží na ďalšom osobnom rozvoji. V školských povinnostiach je zodpovedný, dodržiava termíny. Je priateľský, zhovorčivý, ochotný poradiť a pomôcť. Prinášame prehľad jeho najkrajších úspechov, na základe ktorých sa stal Premiantom našej K30:

            2023/2024

            2. miesto v okresnom kole biologickej olympiády,

            3. miesto v okresnom kole geografickej olympiády,

            5. miesto v krajskom kole geografickej olympiády,

            1. miesto v okresnom kole technickej olympiády,

            1. miesto v zimnej časti celoslovenskej súťaže Terabio,

            1. miesto v letnej časti celoslovenskej súťaže Terabio,

            TOP EXPERT v súťaži Expert geniality show na celoslovenskej úrovni.

            2022/2023

            1. miesto v okresnom kole dejepisnej olympiády,

            1. miesto v krajskom kole dejepisnej olympiády,

            5. miesto v celoslovenskom kole dejepisnej olympiády,

            3. miesto v okresnom kole biblickej olympiády,

            4. miesto v okresnom kole geografickej olympiády.

             

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom štúdiu na strednej škole!

             

          • Slávnostná akadémia ŠKD

          • Koniec školského roka sa v našom školskom klube už tradične nesie v slávnostnej atmosfére. Dvesto detí zo všetkých oddelení ŠKD vystúpilo s krásnym programom a ukázalo všetkým prítomným mnoho snahy, radosti a talentu. Srdečne ďakujeme všetkým hosťom za účasť, potlesk, vytvorenie správnej atmosféry, ale najväčšia vďaka patrí p. vychovávateľkám za prípravu a realizáciu úžasných choreografií a čísel programu. Tešíme sa na ďalšiu nezabudnuteľnú akadémiu o rok. Album: https://photos.app.goo.gl/rxsYxLKKbx51oNeg9

          • Vyhodnotenie súťaží

          • V závere školského roka sa tešíme z vyhodnotenia a ocenenia rôznych súťaží, napr. matematických, ale aj našej školskej literárnej súťaže. Veríme, že aj nasledujúce čísla školského časopisu budú aspoň také bohaté ako tento rok. Všetkým oceneným blahoželáme a želáme, nech sa im aj naďalej darí:)  

          • Ocenenie najlepších žiakov primátorom mesta

          • "Mesto Košice deťom" - tak znie názov podujatia, ktorým mesto každoročne oslavuje úspechy a nadanie košických žiakov. Zo 109 návrhov komisia vybrala na ocenenie primátorom mesta 41 žiakov. Z toho boli štyria žiaci z našej K30:

            Lukáš Paška získal titul Premiant školy. Je žiakom 9. ročníka a bol úspešný v mnohých vedomostných ale aj športových súťažiach.

            Richard Janura, tiež deviatak, je aktuálne najrýchlejší bežec na Slovensku a ocenenie získal za športové súťaže.

            Sofia je šiestačka a úspešne reprezentovala školu v streleckých súťažiach.

            Simonka je žiačkou tretieho ročníka a úspešne reprezentovala školu v recitačných súťažiach.

            Všetkým oceneným blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov. Reprezentovali nielen seba, ale aj svojich pedagógov a rodičov, za čo im patrí poďakovanie. Sme radi, že sa nám darí vychovávať nielen šikovných a talentovaných, ale aj rozhľadených, dobrých ľudí.

          • Opäť 1. miesto v celoslovenskej súťaži Terabio

          • Deviatakovi Lukášovi Paškovi sa opäť zadarilo pri riešení súťaže Terabio, v ktorej obsadil celkové 1. miesto na Slovensku. To mu zabezpečilo pozvánku na septembrové sústredenie v obci Lazy pod Makytou. Letná časť pozostávala z dvoch sérií, pričom Lukáš obsadil v obidvoch najvyššiu priečku. Súťažil od polovice marca až do 10. 6. a zimná časť vôbec nesúvisela s letnou. Úlohy boli zamerané napr. sekundárnu sukcesiu, genetiku, opeľovače a opeľovanie, environmentalistiku a taktiež dohľadávanie a prácu s odbornými zdrojmi. Celkovo bolo v sérii veľa praktických úloh, ale obsahovala aj teoretickú časť.

            Lukáš je mimoriadne pracovitý a usilovný, zaujíma sa o rôzne oblasti, o čom svedčia výhry v rôznorodých súťažiach a olympiádach. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy!

          • Majstrovstvá Slovenskej republiky v atletike starších žiakov

          • V dňoch od 11.6. do 12.6.2024 sa konalo v športovom komplexe x-bionic® sphere finále Majstrovstiev Slovenskej republiky v atletike starších žiakov. Z 1156 základných škôl na Slovensku postúpilo najprv z okresu a neskôr z kraja najlepších osem základných škôl. Prvý deň prebiehala registrácia, ubytovanie a regenerácia v Aquaparku v Šamoríne. Vo večerných hodinách sa konalo ceremoniálne zahájenie všetkých zúčastnených škôl s vystúpením športových a tanečných súborov. Druhý deň bol súťažný, žiaci boli namotivovaní, chceli podať čo najlepší výkon a hájiť dobré meno našej školy. Súťažili v atletických disciplínach: 60 m šprint, skok do diaľky, výšky, vrh guľou, hod vortexom, 800 m beh a štafeta 4 x 60 m. Začali veľmi dobre a náš najúspešnejší žiak Richard Janura vyhral 60 m šprint v čase 7,10 sek. Priblížil sa tak k národnému rekordu 7,09 sek. Krásny výsledok v jednotlivcoch dosiahol aj Patrik Paška, ktorý skončil v skoku do výšky na 3. mieste. Žiaci sa navzájom podporovali, motivovali a zamerali sa na tímový výkon. Richard Janura, Samuel Šestina, Patrik Paška, Lukáš Paška, Norbert Vinc, Marko Roštár, Rabochyi Hryhorii a Oliver Gajdoš získali v celoslovenskej konkurencii 3. miesto s celkovým počtom 949 bodov. Znamenalo to, že oproti kraju sme sa zlepšili o 49 bodov. V prvom rade ďakujeme samotným žiakom, ktorí si siahli na dno svojich síl a ako tím dokázali, že v jednote je sila. Veľká vďaka patrí pánovi učiteľovi Šidlíkovi, ktorý po celý čas chlapcov na súťaž pripravoval, motivoval a sprevádzal ich od okresného cez krajské až po celoslovenské kolo. Ďalej ďakujeme našim dvom oteckom, ktorí nás odviezli a celý čas trávili s tímom a s napätím sledovali športové dianie na štadióne. Ďakujeme vedeniu školy, ktoré nás v danej akcii podporilo a všetkým, ktorí nám na diaľku držali palce.

          • Naši maskoti majú meno

          • Na základe výsledkov hlasovania v ankete, do ktorej sa svojimi návrhmi zapájali rodičia, učitelia a žiaci, boli vybrané mená pre našich maskotov. Psík sa bude volať Kežmarko a mačička Katrinka. Ďakujeme Vám za zapojenie sa do ankety.

          • Vystúpenie v DSS Jeseň

          • V júni žiaci našej školy spolu so svojimi pedagógmi pripravili bohatý kultúrny program pre seniorov v DSS Jeseň. Program im vyčaril úsmev na tvári a spestril každodennú rutinu. Ich vystúpenie bolo plné radosti, hudby a tanca.  Sme veľmi hrdí na našich žiakov za ich úsilie a nadšenie, s ktorým pripravili tento program. Týmto sa započalo naše medzigeneračné partnerstvo. Opäť sme potvrdili, že sme škola so srdcom na pravom mieste. ❤️

          • Futbalový turnaj tried 2024

          • " Športu zdar a futbalu zvlášť! " toto staré známe heslo platilo na našej ZŠ K30 v stredu (26.6.2024). Žiaci si futbalový turnaj naozaj užili, aj keď víťaz mohol byť len jeden. Tento ročník ovládla trieda 4.B, GRATULUJEME! 

          • Art Film 🎥

          • So žiakmi 1. ročníka a 4. B triedy sme mali jedinečnú príležitosť navštíviť Art Film festival, kde sa spojili kultúra a kino do nezabudnuteľného zážitku. Deti sa zúčastnili premietania filmov "Môj kamarát robot" a "Bamse a najmenšie dobrodružstvo na svete". Naši žiaci mali možnosť nazrieť do zákulisia filmovej tvorby.  Sprievodca ich sprevádzal zákutiami festivalu, ukázal im strižňu, presscentrum i produkciu. Vyskúšali si aj svoje novinárske zručnosti pri rozhovore pre Rádio Košice. Tento výnimočný deň ich obohatil o nové poznatky, pootvoril dvere na ďalšie diskusie a inšpiroval ich k ďalšiemu objavovaniu sveta filmu a umenia.

          • Potulky mestom Košice

          • Posledný deň školy využili štvrtáci na prechádzku mestom Košice, navštívili vežu Dómu sv. Alžbety, Dolnú bránu a pochutili si na zmrzline a pizzi.

          • Exkurzia v KOSITE

          • Počas minulého týždňa si žiaci 4.A a 4.C urobili exkurziu priamo v Kosite. Prehliadli si areál, bližšie sa pozreli na spracovanie odpadu, zoznámili sa s náplňou práce zamestnancov Kositu a  navštívili tiež kabínu žeriavnikov, kde ich mali možnosť vidieť priamo pri práci.  

          • Výtvarná súťaž - Príroda očami detí

          • Veľmi pekný úspech sa podaril našej tretiačke Eliške Hossuovej, ktorá získala ČESTNÉ UZNANIE v celomestskej výtvarnej súťaži s názvom Príroda očami detí. Je to krásny úspech, keďže v Eliškinej kategórii bolo 106 súťažiacich. Pre Elišku bola táto súťaž prvotinou a keďže jej talent je veľký, touto súťažou sa jej otvorila cesta k rozvoju výtvarného talentu. Držíme jej palce. 

          • Zážitkové čítanie v Martinuse

          • Prenesené vyučovacie hodiny čítania napomáhajú rozvoju vzdelávania detí a súčasne prispievajú k zvýšenému záujmu o čítanie, k zlepšeniu čitateľskej gramotnosti, rozvíjaniu tvorivosti a komunikačných zručností. Žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka zažili zaujímavé predpoludnia v knihkupectve Martinus, kde na nich čakalo množstvo zaujímavých aktivít. Po pútavom čítaní z knihy deti plnili rôzne úlohy. Mohli si vyskúšať, ako prebieha triedenie a zoraďovanie kníh podľa obsahu a na záver si zakúpenú knihu mohli sami nablokovať. 

            Ďakujeme zamestnancom Martinusu za milé podujatie, ktoré si pre žiakov základných škôl pripravili.

          • Didaktické hry na 1. stupni

          • V dňoch 21. a 24.06. 2024 sme uskutočnili teoretické a praktické didaktické hry zamerané na riešenie mimoriadnych udalostí – civilná ochrana, zdravotná príprava, pohyb a pobyt v prírode. 24.06.2024 bol praktický deň, kedy sme sa so žiakmi presunuli pešo z našej školy na Bankov, kde žiaci plnili krátke pohybové úlohy a odpovedali na krátke otázky zamerané na pozorovanie z cesty na Bankov. Počasie nám prialo a deň nám vyšiel na jedničku.

          • Účelové cvičenie na 2. stupni

          • V dňoch 20. a 21.06. 2024 sa konalo na našej škole teoretické (OŽZ) a praktické účelové cvičenie zamerané na riešenie mimoriadnych udalostí – civilná ochrana; zdravotná príprava - vedieť poskytnúť predlekársku prvú pomoc; pohyb a pobyt v prírode - vedieť zvládnuť základné činnosti a činnosti pri požiarnej ochrane a bezpečné správanie sa. V prvý deň sa žiaci zoznámili a zopakovali si účivo z daných tém, či už teoreticky alebo praktickými ukážkami. Na druhý deň sme sa so žiakmi presunuli pešo z našej školy na areál Anička, kde žiaci v skupinách piknikovali, hrali bedminton, volejbal, futbal a rôzne iné spoločenské hry. Deťom sa to páčilo, aj počasie nám prialo, z čoho sme sa aj my pedagógovia tešili.  

          • Olympijský festival detí a mládeže

          • Dňa 14.6.2024 žila naša škola športovým duchom. Olympiádu slávnostne otvorila pani riaditeľka a olympijský oheň zapálil atletický tréner pán Eduard Marčák. Na olympiáde sa zúčastnili žiaci 1.stupňa a preverili si svoje zručnosti v piatich rôznych disciplínach. Podujatie sa vydarilo nad očakávania. Športová olympiáda bola skvelou príležitosťou na podporu zdravého životného štýlu, rozvoj športových talentov a posilnenie kolektívneho ducha našej školy.

            Tešíme sa na další ročník.

          • Krajská liga v športovej streľbe zo vzduchovky - finále

          • Dňa 18.6.2024 sa konalo finále Krajskej ligy v športovej streľbe zo vzduchovky na strelnici Podhradová Košice.

            Našim žiakom sa veľmi darilo, 1. miesto v kategórii starší žiaci získal Oliver Gajdoš
                                                             1. miesto v kategórii staršie žiačky získala Jana Belejová
                                                             3. miesto v kategórii staršie žiačky získala Lenka Uhrinová                                                                                    1. miesto v kategórii mladší žiaci a žiačky získala Sofia Orosová                                                                            2. miesto v kategórii mladší žiaci a žiačky získal Ján Židov

            Žiakom ďakujeme za dosiahnuté úspechy a budeme im držať palce v ďalšom školskom roku.