• PROSÍME, HLASUJTE ZA PROJEKT

          • Milí rodičia, žiaci, priatelia školy.

            V októbri sme sa v ŠKD zapojili do projektu PENTAGRANT ,,ZDRAVÁ ZÁBAVA", prostredníctvom ktorého by sme mohli získať 1000€ na šmykľavku do svahu. Toto športové náradie bude slúžiť všetkým deťom, ktoré sa hrajú na školskom dvore. Má to však jeden háčik. Projektov je veľa a môže ich vyhrať len 10. Momentálne sme cca na 21. mieste, ktoré nám šmykľavku nezabezpečí. Zapojte sa prosíme ešte do hlasovania, ktoré končí 30.11. Ako? Kliknite na tento odkaz: https://pentagrant.com/, nájdite projekt ZDRAVÁ ZÁBAVA a hlasujte. Pozor! Príde Vám na Váš email odpoveď, kde je potrebné opäť kliknúť na odkaz, aby sa Váš hlas započítal.

            ĎAKUJEME za všetky deti. 

          • Streetbasket žiačok ZŠ

          • Dnešná STREETBALLOVÁ súťaž bola plná smiechu, pozitívnej motivácie a cieľavedomosti.

            Dievčatá hrali tak dobre, že si získali rešpekt u všetký zúčastnených a umiestnili sa na peknom druhom mieste 🥈. Do hry vložili nielen svoj talent, ale aj srdce, začo im patrí obrovská vďaka! Sme na vás hrdí!

            💙 Naše reprezentantky: Lucia Kubíková 9.C, Sofia Korytková 9.B, Sheila Zlacká 7.B, Tamara Riesová 7.B

          • Výstava Ľudia v pohybe

          • 9.A a 9.C si svoje dejepisné vedomosti rozšírila  25. 11. 2022 na výstave Ľudia v pohybe na Evanjelickom gymnáziu Jana Amosa Komenského v Košiciach.

            Expozícia  putovnej výstavy je zapožičaná od Múzea SNP v Banskej Bystrici. Sprevádzali nás študenti EGJAK-u, ktorí zaujali svojím fundovaným odborným výkladom. Rovesnícke učenie ŽIAK ŽIAKOVI inšpiruje a povzbudzuje. A nielen študentov. Tak ako poteší aj stretnutie s bývalými žiakmi.

            Expozícia pozostáva z panelov, ktoré mapujú históriu migrácie obyvateľstva v minulom storočí na Slovensku, ale aj vo svete. Migrácia ako určitá forma pohybu sprevádza ľudstvo už od nepamäti- od jej počiatkov až po súčasnosť. S rôznou intenzitou, dôvodmi, ako aj priebehom.

          • Výstava obrazov Zimný príbeh

          • Naši piataci navštívili v rámci výtvarnej výchovy výstavu obrazov. Každý si našiel svoj obľúbený obraz a určite ich to inšpiruje v ďalšej tvorbe.

        • iBobor
          • iBobor

          • Celoslovenská súťaž sa konala v dňoch 7. - 11. novembra 2022. Hlavným cieľom informatickej súťaže iBobor je rozvíjať logické, informatické a programátorské myslenie u všetkých žiakov. Súťaží sa v piatich vekových kategóriách od 2. ročníka ZŠ až po maturitu.

            Naši najúsepšnejší žiaci v jednotlivých kategóriách:

            • Drobec: Sandra Foľtová (II.B), Pavol Šebest a Teodor Počátko (III.B) a Natália Kopková (III.A)
            • Bobrík: Oliver Fabián (V.C)
            • Benjamín: Oliver Gajdoš (VII.C)
            • Kadet: Alexandra Vasilová (IX.C)

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Olympiáda sa na našej škole konala 11. 11. 2022. Žiaci súťažili v kategórii 1A - 6. a 7. ročník a 1B - 8. a 9. ročník.  Žiaci si preverili vedomosti z počúvania, čítania, gramatiky, slovnej zásoby a z rozprávania. 

            Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme úspešné okresné kolá. 

             

            Kategória 1A:   1. miesto: L. Uhrinová 7.C 

                                      2. miesto: J. Kohutiar 7.B 

                                      3. miesto: H. Kušnírová 6.C 

             

            Kategória 1B:   1. miesto: F. Popelka 9.C 

                                      2. miesto: M. Maňkoš 8.B 

                                      3. miesto: Vu Dinh Huy 9.C 

          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • ... sa konala 16. 11. 2022 v našej novej jazykovej učebni. Žiaci súťažili v kategórii 1B - 8. a 9. ročník. Overili si vedomosti z počúvania, čítania, gramatiky, či z rozprávania a preukázali veľkú motiváciu a talent pre cudzí jazyk. 

            Výsledky:

            1. miesto: Martin Maňkoš

            2. miesto: Martin Findorák

            3 miesto: Liliana Lacová a Lukáš Paška (s rovnakým počtom bodov)

             

            Gratulujeme víťazom a prvým dvom Martinom držíme palce v okresnom kole!

          • Čítame škôlkarom

          • Veselá návšteva v Materskej škôlke na Šafárikovej ulici 

            Žiaci z druhého stupňa sa podujali spríjemniť dopoludnie malým škôlkarom. Pripravili si pre nich dramatizované čítanie rozprávky od Pavla Dobšinského O kocúrikovi. Herecké výkony Kristiána, Laury a sprievodné slovo Lucky očarili malých poslucháčov a divákov. Veľkou odmenou pre našich  účinkujúcich žiakov bol nadšený potlesk a radosť detí pri skúšaní si rekvizít. Dúfame, že sa im po prečítaní rozprávky dobre zaspávalo. A naši žiaci aspoň nachvíľu vkĺzli naspäť do sveta najmenších, z ktorého len nedávno vyrástli.

          • Žiaci žiakom

          • Žiaci 9.B sa 21.11.2022 zúčastnili na Gymnáziu Trebišovská 12 v Košiciach putovnej výstavy k 80. výročiu atentátu na nemeckého nacistického politika a zastupujúceho ríšskeho protektora Reinharda Heydricha a Návrat lidických detí. Výstava tematicky zachytáva obdobie 2. svetovej vojny a Protektorátu Čechy a Morava. Sprevádzal  nás ňou tím vyškolených lektorov -  žiakov školy GT12, ktorý nám dokázal, že ich história zaujíma. Naši žiaci si aj takto rozšírili svoje obzory, a nielen dejepisné. I keď sa neustále potvrdzuje citát Indíry Gándhí:,,História je najlepšou učiteľkou s obzvlášť nepozornými žiakmi.“

          • Pripravujeme výstavu obrazov a výtvarných prác

          • Venuješ sa maľovaniu a si žiakom, rodičom alebo učiteľom K30? Potom hľadáme práve Teba! Zaži výstavu vlastného diela, spoznaj, ako prebieha vernisáž a vypočuj si pozitívne hodnotenia k Tvojmu obrazu. Pošli fotografiu obrazu prostredníctvom EduPage pani učiteľke Kataríne Bodnárovej, najneskôr do 1. 1. 2023. 

          • Naši ôsmaci v knižnici

          • Opäť sme v knižnici zažili neopakovateľnú skúsenosť. Žiaci si vyskúšali kasting fantasy kníh. Hlasovali a vyberali najpútavejší názov, najlepšiu obálku, anotáciu či prečítaný úryvok z knihy. Utvrdili sa, že každý má právo na svoj názor a výber. Ďakujeme krásne za pútavé zážitkové učenie.

          • Deviataci v knižnici

          • Naši deviataci mali možnosť vyskúšať si naoko dokonalý svet bez emócií prostredníctvom Knižnice pre deti a mládež na Humenskej 9. Román DARCA od americkej autorky LOIS LOWRY aj filmové spracovanie nás preniesol do spoločnosti, kde neexistuje sloboda voľby. Rovnako v nej nezažívate lásku, priateľstvo ani rodinu v pravom zmysle slova.  Ďakujeme za podnetné rozšírenie literárnych poznatkov.

          • Šaliansky Maťko

          • „Povesť je poézia života.“ —  Johann Wolfgang von Goethe

             Stredu 23.11. 2022 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Naučiť sa naspamäť povesť nie je ľahké. Všetci to však zvládli vynikajúco a potešili nielen porotu, ale aj vzácnych hostí, našu pani riaditeľku aj pani zástupkyne.

            Pri rozhodovaní o umiestnení to nebolo ani trochu jednoduché, čo určite potvrdí aj členka žiackej poroty, Lucia Kubíková.

            Diplom a hodnotné knihy slovenských rozprávok či povestí si odniesli títo žiaci, ktorí súťažili v troch kategóriách:


            I. kategória žiaci 2. – 3. ročníka ZŠ:

            1.miesto: Simona ČERVINKOVÁ (2.B)

            2.miesto: Gabriel JESENSKÝ (2.B)

            3.miesto: Veronika HREŽOVÁ (3.A)

             

            II. kategória žiaci 4. - 5. ročníka ZŠ:

            1.miesto: Lucia BEŇOVÁ (5.B)

            2.miesto: Ráchel GAŠPAROVÁ (5.C)

            3.miesto: Viktória JESENSKÁ (4.C)

             


            III. kategória žiaci 6. – 7. ročníka ZŠ:

            1.miesto: Michaela LADÁNYIOVÁ (7.C)

            2.miesto: Linda VEREŠPEJOVÁ (6.C)

            3.miesto: Terézia VONGREJOVÁ (7.C), Jakub KOHUTIAR ( 7.B)

             

            Všetkým srdečne blahoželáme! Ďakujeme za krásne umelecké zážitky. A recitátorom postupujúcim z                              1. miest držíme palce v OKRESNOM KOLE ŠALIANSKEHO MAŤKA.

          • ODDELENIE MOTÝLIKOV V BOTANICKEJ ZÁHRADE

          • Naši druháci si v stredu 16.11. zopakovali leto. Botanická záhrada ukrýva prekrásne kvetiny, stromy, ale aj motýle, ryby a cudzokrajné živočíchy. Poprechádzať sa v tejto nádhere bolo pohladením pre oko, ale aj dušu. Ako bonus deti absolvovali prednášku majstra včelára, odliali si figúrky z vosku, ochutnali rôzne druhy medu a kúpili voskové darčeky pre najbližších. Spojili sme príjemné s edukačným a krásne okamihy zachytili do fotografií. Tak nech sa páči:  https://photos.app.goo.gl/yngenuKB7EsBK5T38

          • Hlasovanie za projekt

          • Hlasujte do 30. 11. 2022 za projekt na efektívne a zmysluplné využitie voľného času našich detí.

            1. Kliknite na stránku https://pentagrant.com/

            2. Odsúhlaste cookies, nájdite náš projekt "Zdravá zábava".

            3. Kliknite na "Hlasovať za projekt" a hlasovanie dokončite zadaním svojho emailu, na ktorý príde potvrdzovací link (niekedy sa tento email môže nachádzať v nevyžiadanej pošte).

            4. Pre započítanie hlasu je potrebné kliknúť na potvrdzovací link.

            V mene našich žiakov ďakujeme za všetky hlasy.

            Vaša K30

             

          • Projekt TRÉNERI V ŠKOLE

          • Projekt Tréneri v škole sa v našej škole realizuje so žiakmi 1. stupňa na hodinách telesnej a športovej výchovy. Myšlienkou projektu je, aby si žiaci vyskúšali hravou formou rôzne druhy športov. Žiaci v K30 sa doteraz stretli s trénermi zo športov FUTBAL, HÁDZANÁ, ZÁPASENIE a MAŽORETKOVÝ ŠPORT. Video z projektu Tréneri v škole: https://youtu.be/iiPUxFmexLE

             

             

          • Exkurzia v Kosite

          • V stredu 9.11. 2022 sme sa zúčastnili exkurzie do spaľovne KOSIT v Kokšov – Bakši. Videli sme ako sa
            ručne triedi odpad, haly na triedenie, autá, veľké kopy odpadu, elektroodpad, kontajnery, váhy na
            autá, ZEVO- spaľovňu, ktorá vyrába elektrinu a v nej žeriav ( boli sme v ňom). Nakoniec sme si
            vyskúšali prostredníctvom kartičiek, či dokážeme triediť odpad. Boli sme pochválení za naše
            vedomosti. Veľmi sa nám tam páčilo. 4.C

            https://photos.app.goo.gl/FeDiLdu5ZAqqXhnRA