• PRVÁCI NA VÝLETE V BETLIARI

          • Naši prváci sa vybrali na celodenný výlet do malebného prostredia Betliara. Okrem kaštieľa ich najviac upútala fontána pred kaštieľom, Rímsky vodopád a krásny park s jazierkom. Nádherné zážitky umocnilo vydarené počasie. Fotky z výletu:

            https://photos.app.goo.gl/TgzbdZUC6T9sc1Fr6

          • 🏐Vybíjaná žiačok ZŠ🏐

          • Dňa 23.5.2022 sa naša škola zúčasnila okresného kola vybíjanej žiačok, ktorá sa konala na ZŠ M. Lechkého v Košiciach. Turnaj sa však skončil nerozhodne. Na druhom mieste (s rovnakým počtom výhier) sme sa ocitli spolu so ZŠ Trebišovskou, napokon však rozhodol jeden vybitý hráč a tak sme sa umiestnili na peknom treťom mieste. 

            Súťažiace: Kornélia Bajzecerová, Jana Belejová, Laura Grígerová, Viktória Ema Medvecová, Marína Mrážiková, Nina Naďová, Laura Novobilská, Tamara Riesová, Michaela Tomčovčíková, Anna Schronerová, Simona Vincentyová, Sheila Terézia Zlacká.

            Našim dievčatám ďakujeme za reprezentovanie školy. Tešíme sa opäť o rok!

          • FINANČNÁ GRAMOTNOSŤ SA NÁS TÝKA

          • Trieda 3. A sa zapojila do projektu „Moja trieda, môj tím“, ktorého organizátorom bol KIDCham. Cieľom projektu je prepojiť vzdelávanie s finančnou gramotnosťou a s praktickým životom. Projekt pozostáva z troch častí:

            1. Teória - výber produktu, ktorý sa bude vyrábať a predávať, tvorba podnikateľského plánu.

            2. Prax - v praktickej časti sa vyrábal samotný produkt, terárium s kvetinami, príprava na veľtrh.

            3. Skúsenosť - Detský podnikateľský veľtrh. Tu získajú naši žiaci nové skúsenosti z predaja. Veľtrh sa uskutoční v sobotu 28. 5. 2022 od 14:00 do 17:00 hod. v TC Kalimero, Popradská 15, v Košiciach. 

            Srdečne Vás pozývame na príjemné popoludnie, kde si môžete pozrieť výrobky nielen našich tretiakov, ale aj ďalších tímov, poprípade ich podporiť kúpou výrobku.

          • „PRÁVE ČÍTAM“ ...

          • ... je ďalšou aktivitou celomestského projektu „ROZČÍTAJME KOŠICE“, ktorý je realizovaný na našej škole. Dvere tried ožili vlastnoručne zhotovenými plagátmi, na ktorých našli miesto kartičky s názvami kníh, ktoré žiaci naposledy prečítali. Veríme, že každá z týchto knižiek cez zaujímavé príbehy pošteklila predstavivosť všetkých čitateľov a pridala aj zopár nových slov do ich slovnej zásoby.

          • TÝŽDEŇ PRÁCE VO DVOJICIACH

          • Počas TÝŽDŇA PRÁCE VO DVOJICIACH sme na škole vo všetkých triedach zaviedli vedomé prerušovanie sedenia počas vyučovania, aby sme vytvárali zdraviu prospešný návyk. Zmenami vo vyučovaní chceme na škole predchádzať neprirodzenému dlhodobému sedeniu a obezite.

            Tento projekt bol podporený Nadáciou VSE.

          • Atletický 4-boj

          • Dňa 19.5.2022 sa v Košiciach uskutočnil atletický 4-boj na ktorom nesmela chýbať ani naša škola.                Naši atléti absolvovali profesionálne atletické preteky v profesionálnych podmienkach. 

            Súťaž pozostávala z disciplín: beh na 60m, skok do diaľky, hod raketkou Nerf Vortex, beh na 600 / 1000m.

            Umiestnenia žiakov (kategória dievčat):  

            Beh na 60m:  1.miesto: Tamara Riesová

            Skok do diaľky: 1.miesto: Tamara Riesová

                                        2.miesto: Miroslava Saenz Smolinská

                                        3.miesto: Miroslava Vasilová

            Beh na 600 m: 1.miesto: Tamara Riesová

                                     2.miesto: Miroslava Saenz Smolinská

                                     3.miesto: Miroslava Vasilová

            Celkový víťaz atletického 4-boja v kategórii dievčat a postup do krajského finále získala Tamara Riesová (súčet získaných bodov 77 z možných 80). Krajské finále sa uskutoční dňa 25.5.2022 v Michalovciach.

            Víťazkám srdečne blahoželáme a Tamarke želáme veľa šťastia vo finále. 

             

          • DOD na Miestnom úrade - Košice - Západ

          • Dňa 16. 5. 2022 sme sa so žiakmi 4. ročníka zúčastnili v rámci Dňa Košíc na DOD na Miestnom úrade - Košice - Západ, kde sme sa stretli so starostom, vyskúšali sme si hlasovanie, sobáš aj privítanie novorodencov. Žiaci si odtiaľ odniesli nové skúsenosti, ktoré vedia využiť v dospelosti.

          • BESEDA SO SPISOVATEĽKOU

          • Knižnica pre mládež mesta Košice v rámci projektu „ROZČÍTAJME  KOŠICE“ zorganizovala na našej škole dňa 13. mája 2022 besedy so spisovateľkou Kristínou Mišovičovou, autorkou kníh pre deti i dospelých. Knihovnička pobočky Michaela Dúcsová spolu s pedagógmi pripravili žiakov na zaujímavé podujatie. Deti vystúpili s dramatizáciou z knihy "Decká z mesta sa nevedia biť" a veselou tanečnou piesňou. Pani spisovateľka s ľahkosťou rozprávala o svojom živote aj o vlastných knihách. Trpezlivo a ochotne zodpovedala na všetky zvedavé otázky. Podujatie bolo ukončené atraktívnou autogramiádou spojenou s predajom autorkiných kníh. Touto akciou sme začali sériu aktivít, ktorými chceme vzbudiť väčší záujem o čítanie kníh. Jednotlivé aktivity postupne rozbiehame a čoskoro predstavíme.

          • Náš triatlonový úspech 🏊🏼‍♀️🚴🏼🏃🏼

          • Dňa 12.5.2022 sa naša škola zúčasnila XVII. ročníka triatlonu žiakov, ktorý sa konal na ZŠ Trebišovskej 10 v Košiciach.  Súťažili žiaci  3.A,B; 4.A,C; 5.B,C; 6.A,B,C; 8.A,B,C triedy. 

            Aj napriek horucemu počasiu naši reprezentanti išli na maximum a podali tie najlepšie možné športové výkony.

            Výsledky súťaže: 

            Kategória 8-9 ročník:

            Chlapci -   1. Miesto 🥇Michal Sitko

            Dievčatá - 1. Miesto 🥇Tatiana Papáčová

                              2. Miesto 🥈Laura Korytková

                              3. Miesto 🥉Sofia Korytková

            Kategória 6-7 ročník:

            Chlapci -   2. Miesto 🥈Lev Symonov 

            Dievčatá - 2. Miesto 🥈Tamara Riesová

                              3. Miesto 🥉Laura Grígerová

            Kategória 2-3 ročník:

            Dievčata - 3. Miesto 🥉Saskia Janurová 

             

            Z úspechu našich žiakov sme nadšení, tešíme sa opäť o rok. Športu zdar! 

          • 15. máj - DEŇ RODINY

          • Rodina je miesto, kde sídli láska, tvoria sa spomienky, priatelia sú vždy vítaní a smiech nikdy nekončí. Z rodiny čerpáme lásku, výchovu, podporu, dôveru, pokoru. S našimi prvákmi a druhákmi sme si pripomenuli Svetový deň rodiny rôznymi aktivitami.

          • LANOVÁ PYRAMÍDA

          • Školský dvor našej školy opeknel. Pribudla krásna farebná lanová pyramída a urobila veľkú radosť hlavne deťom. Pedagógovia a hádam aj rodičia sa zas potešili z ďalšej možnosti rozvíjať pohybové zručnosti našich detí. Lanová pyramída bola financovaná z finančných prostreidkov Grantového programu mesta Košice a značnou sumou nám prispeli aj rodičia z prostriedkov ZRŠ. Projekt Šplhanie Kežmarčiat teda nadobudol reálne kontúry a my, pedagógovia veríme, že čoskoro pribudnú ďalšie herné prvky pre zmysluplné a aktívne využitie voľného času Kežmarčiat. 

             

             

          • Nové číslo školského časopisu K30

          • Od zajtra si môžete zakúpiť nové, svieže číslo školského časopisu. Kde? V kabinete u pani učiteľky Bodnárovej (druhé dvere od chlapčenskej šatne), mladší žiaci môžu poprosiť o pomoc svojich triednych učiteľov. V tomto čísle sa dočítate, čomu sa venujú naši žiaci po škole, o novinkách zo školy, o výzve pre tých, ktorí radi maľujú a ešte veľa iných, zaujímavých informácií.

          • Majstrovstvá kraja v streľbe zo vzduchovky

          • Dňa 5.5.2022 sa konali Majstrovstvá kraja v disciplíne "Zalamovacia puška", na ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci. V kategórii starších žiakov a žiačok na 1.mieste skončili Tomáš Babinec z 8.C triedy, ktorý nastrieľal 284 a Veronika Vageľová z 9.B triedy 283 z maximálne možných nastrieľaných 300 bodov. V súťaži družstiev taktiež skončili na 1.mieste a spolu s Viktóriou Urbančokovou postupujú na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať dňa 20.5.2022. Tak im všetkým budeme držať palce. 

          • Deň matiek

          • Drahé naše mamičky, ste pre nás ako slnko, ktoré nás po celý čas zohrieva. To láskavé slnko, okolo ktorého sa točí celý náš svet. S láskou a vďakou sme pre Vás vytvorili srdiečka, kvety a darčeky, aby sme sa Vám poďakovali za Vašu obetavosť, ochotu a nekonečnú lásku. 

            Všetko najlepšie k Vášmu sviatku Vám prajú žiaci z K30. Ďakujeme, že Vás máme.

          • ŠTVRTÁCI PRVÁKOM V ŠKD

          • V stredu (4.5.) popoludní naši prváci zažili rozprávkovo-zábavné popoludnie na školskom dvore. Pripravili ho štvrtáci z oddelenia Tučniačiky. Na stanovištiach plnili rozmanité úlohy a na záver si zaslúžili sladkú odmenu. Štvrtáci si vyskúšali zodpovednosť pri zadávaní a organizovaní úloh a odmenou im bola vďačnosť a veľká radosť tých najmladších z ŠKD. Fotoalbum: https://photos.app.goo.gl/UUSjYBirsWRE2BzF8

          • Návšteva knižnice

          • 2. mája sa 8.A zúčastnila návštevy Knižnice pre mládež na Humenskej 9 . Tešíme sa, že sme aj takto mohli získať ďalšie vedomosti z literatúry. Denníky zaujali svojou autentickosťou a aktuálnosťou.

            Ďakujeme za organizáciu aj realizáciu zaujímavého podujatia.

          • Staromestská recitačná súťaž “SLOVO BEZ HRANÍC“

          • 25. a 26. apríla sa uskutočnil 24. ročník recitačnej súťaž v Radničnej sále budovy Miestneho úradu MČ Košice – Staré Mesto. Zúčastnilo sa takmer 130 recitátorov poézie a prózy. Prednesy odzneli  v slovenčine, ale aj maďarčine, angličtine, lýbijčine, arabčine a vietnamčine.

            Našu školu reprezentovali Gabriel Jesenský (1.C), Andrea Karla Šebeková (3.B), Viktória Jesenská (3.C), Michaela Ladányiová. (6.C), Sofia Franková ( 7.A) a Jakub Kohutiar (6.B).

            Srdečne gratulujeme a za úspešnú reprezentáciu ďakujeme Jakubovi Kohutiarovi, ktorý získal 3. miesto v II. kategórii (4. - 6. ročník ZŠ ) – próza.

          • MARIONETOVÉ DIVADIELKO V ŠKD

          • Posledný pracovný deň v apríli zavítalo medzi deti v ŠKD Marionetové divadlo s predstavením Čert a Kača. Netradičného tu bolo mnoho. Vystúpenie pod holým nebom, sprievod koní a najviac bábky - marionety, ktoré mnohé deti ešte nemali možnosť vidieť naživo. Vydarené kultúrne popoludnie umocnilo pekné počasie, ale hlavne možnosť zblížiť sa s poslušnými a trpezlivými koníkmi. Tešíme sa zas nabudúce! Odkaz na fotoalbum: https://photos.app.goo.gl/EaHKa7t2j7dq4Ucv7 

          • SLÁVIK SLOVENSKA 2022

          • 30. ročník celoštátnej speváckej súťaže slovenskej ľudovej piesne

            Po dlhšej dobe sme sa opäť stretli, aby sme si spoločne zaspievali krásne ľudové piesne z celého Slovenska. Vo veľmi príjemnej a veselej atmosfére sa darilo všetkým spevákom potešiť svojim spevom porotu aj divákov. V školskom kole 29. 4. 2022 súťažili žiaci v troch kategóriách:

            I. kategória – žiaci 1. – 3. ročníka, II. kategória – žiaci 4. – 6. ročníka a III. kategória – žiaci 7. – 9. ročníka.

            Víťazi školského kola nás budú reprezentovať v okresnom kole 13. mája 2022.

            Vyhodnotenie: TU

          • KOMPARO 2021/ 2022

          •  V školskom roku 2021/2022 sa 12.11. uskutočnilo KOMPARO ôsmakov a deviatakov. Piataci si overili svoje vedomosti 17. 3. 2022 po prvýkrát. Komparo 5 je neoficiálnou prípravou na testovanie T5, ktoré nás čaká 18. mája, držíme našim piatakom palce!