• Vyhodnotenie školských literárnych súťaží

          • Milí pisatelia (a budúci spisovatelia :)),ďakujeme za všetky vaše príspevky do literárnych súťaží a školského časopisu. Veríme, že sladké maličkosti a drobné darčeky vám dodajú energiu a novú inšpiráciu k tvorivému písaniu.

          • HĽADANIE POKLADU V ŠKD

          • Ani zamračené počasie organizátorov - štvrtákov v utorok 27. 6. neodradilo od usporiadania každoročného obľúbeného podujatia. Mraky hrozili búrkami, a tak sme výnimočne vymenili borovicový háj za areál našej školy. Oddelenia Sovičiek a Zajkov spolu s p. vychovávateľkami pripravili pre všetky deti zaujímavú rozprávkovú cestu, kde na ôsmich stanovištiach plnili rozličné zábavné úlohy. Ako to v našom rozprávkovom svete vyzeralo, môžete zhliadnuť v albume. Tak vitajte!  https://photos.app.goo.gl/fFvuYva8C9hzfUjR7

          • KRESLENIE NA ASFALT V ŠKD

          • V pondelok 26. 6. sa deti z nášho školského klubu počas popoludňajšej činnosti mali možnosť výtvarne realizovať tak trochu netradične. Deti svoje predstavy a sny vyjadrovali prostredníctvom kriedy - kresbou na asfalt a tohtoročná téma bola: Moje vysnívané prázdniny. Malé výtvarné dielka nám tak na chvíľu skrášlili naše školské ihrisko.

            Posúďte sami: https://photos.app.goo.gl/ZdP5YtddH6UV8qwe8

          • Spomienka na deviatku

          • Blíži sa koniec školského roka, skúsme sa poohliadnuť a pripomenúť si niektoré chvíle strávené v škole.

            Hľadáme strednú školu.

            Rozvíjame našu kreativitu.

            Školský ples

            Školský výlet

            Výstava Zaži barok

            Malá nostalgia

          • Vyhodnotenie súťaže o 2 x 500 g čokolády

          • Dnes sme slávnostne vyhodnotili súťaž o 2x 500 g čokolády. Do súťaže sa zapojilo 31 žiakov z 2. stupňa. Súťaž mala za cieľ podporiť žiakov v čítaní s porozumením. Žiaci mali napísať na papier správne odpovede na 10 otázok z histórie a optiky. Pri každej otázke za krátkym textom bola napísaná aj správna odpoveď. Zo všetkých zúčastnených sme mali jediného, ktorý mal všetky správne odpovede a stal sa výhercom. Víťazkou súťaže je Michaela Ladányiová zo 7. C triedy. Keďže z prvého stupňa sa nikto nezapojil do súťaže, rozhodli sme sa, že z 12 žiakov, ktorí mali iba jednu chybu, odmeníme vylosovaním 5 žiakov a dáme každému z nich 100 g čokolády. Tu sú ich mená: Kornélia Bajzecerová, Viktor Grega, Ľudmila Krivdová, Sarah Lešková a Tomáš Lamačka. Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým zúčastneným.

          • Slávnostná akadémia ŠKD

          • Vo štvrtok 22. 6. deti školského klubu spolu s rodičmi a pedagógmi zažili veľkú slávnosť. Slávnostná akadémia je tradične dôstojnou bodkou za uplynulým školským rokom a zároveň príležitosťou pre všetky deti školského klubu odprezentovať sa spevom, tancom, dramatizáciou, či recitáciou. Deťom sa mimoriadne darilo a prsty im držali rodičia, ale aj starí rodičia. Presvedčte sa o vynikajúcej nálade a šikovnosti detí v ŠKD na K30 prostredníctvom nášho fotoalbumu:

            https://photos.app.goo.gl/NezTSiFNb3eYVfZA9

             

          • Príprava na účelové cvičenie

          • Dňa 21. júna sa na 2. stupni našej školy uskutočnila príprava žiakov na účelové cvičenie, ktoré je naplánované na 27. júna. Žiaci sa učili ako riešiť rôzne mimoriadne situácie a ako správne poskytovať prvú pomoc pri  rozličných poraneniach a špecifických situáciach. Na fotkách sú žiaci 9. B triedy pri nacvičovaní stabilizovanej polohy a prenášaní raneného.

          • Kariérový deň v K30

          • Pýtate sa, že ste o takom dni nič nepočuli? No ani ste nemohli, pretože sme sa ho rozhodli usporiadať po prvýkrát. Je určený pre našich ôsmakov a mal by im uľahčiť výber strednej školy. Ďakujeme za účasť Gymnáziu Poštová, ktoré reprezentovala naša úspešná bývalá žiačka Magdalénka, SOŠ priemyselných technológií zo Šace a SSOŠ ekonomickej Košickej akadémii. Všetci hostia boli veľmi príjemní, komunikatívni, ochotne odpovedali na otázky žiakov. Veríme, že dnešný deň posunul našich ôsmakov k zodpovednému výberu strednej školy.

          • Vyhodnotenie KLOKANA 2023

          • Dňa 27. 3. 2023 sme sa zapojili do medzinárodnej súťaže KLOKAN. Súťažilo v nej 200 žiakov našej školy.  Výsledky si naši žiaci mohli nájsť na stránke súťaže https://matematickyklokan.sk/2023/. Naši klokani a klokankovia dostali už aj diplomy a odmeny od organizátorov súťaže.  Veľmi nás potešilo, ako obstáli naši najúspešnejší riešitelia, uvádzame percentil, čiže koľko % súťažiacich zo Slovenska za sebou vo svojej kategórii zanechali:

            1. ročník (V tejto kategórii súťažilo v SR 14 349 súťažiacich, iba papierovo):

            Percentil (%)    

            96,2   Sofia Franková

            96,2   Matúš Takáč

            96,2   Sandro Varga

            96,2   Peter Micenko

            96,2   Jakub Smutný

            2. ročník (V tejto kategórii súťažilo v SR 13 021 súťažiacich, iba papierovo):

            Percentil (%)   

            96,1   Sandra Foľtová

            96,1   Gabriel Jesenský

            3. ročník (V tejto kategórii súťažilo v SR 10 005 súťažiacich, iba papierovo):

            Percentil (%)   

            98,7   Xuan Phuc Nguyen

            98,7   Teodor Počátko

            95,4   Pavol Šebest

            4. ročník (V tejto kategórii súťažilo v SR 8 828 súťažiacich, iba papierovo):

            Percentil (%)

            97,6   Matúš Harbulyák

            96,2   Tomáš Mako

            96,2   Jakub Harčarik

            90,2   Nathaniel Jenčík

            91,9   Emma Grohoľová

            90,2   Zuzana Tóthová

            96,2   Viktória Jesenská

            92,5   Martin Záremba

            5. ročník (V tejto kategórii súťažilo v SR 4 176 súťažiacich papierovo a 789 súťažiacich online):

            Percentil (%)

            92,5   Oliver Eötvös

            94,7   Oliver Fabián

            91,6   Timotej Fabišik

            93,7   Ráchel Gašparová    online

            6. ročník (V tejto kategórii súťažilo v SR 3 460 súťažiacich papierovo a 587 súťažiacich online):

            Percentil (%)

            82,8   Adam Grohol

            94,3   Hana Kušnírová       online

            7. ročník (V tejto kategórii súťažilo v SR 2 843 súťažiacich papierovo a 450 súťažiacich online):

            Percentil (%)

            95,7   Kristián Solár

            84,5   Kornélia Bajzecerová

            85,9   Lenka Uhrinová    online

            8. ročník (V tejto kategórii súťažilo v SR 2 327 súťažiacich papierovo a 343 súťažiacich online):

            Percentil (%)

            93,4   Jakub Matracz

            9. ročník (V tejto kategórii súťažilo 1 653 súťažiacich papierovo a 185 súťažiacich online v SR):

            Percentil (%)

            96,7   Filip Popelka

            91,7   Michal Sitko

          • Vyhodnotenie výsledkov Fresh ligy v streľbe

          • Dňa 16. 6. 2023 v starej športovej hale "Jazdiareň" sa konalo vyhodnotenie finále Fresh streleckej ligy. Pri tejto príležitosti primátor mesta Košice p. Poláček slávnostne otvoril starú športovú halu "Jazdiareň".  Riaditeľka CVČ ocenila za 1. miesto našu Janku Belejovú a za 3. miesto Sofiu Orosovú. Na záver boli ocenení aj učitelia a tréneri žiakov.

          • Deň dvojčiat

          • Priateľstvo je pre zdravý vývin človeka veľmi potrebné. Obohacuje jeho osobnosť o mnohé sociálne vlastnosti. Všetci potrebujeme niekoho na dôverné porozprávanie sa napríklad o knihe, filme, vlastných názoroch, predstavách, plánoch a cieľoch. Preto dnes prišli kamaráti - spolužiaci do školy rovnako oblečení a stali sa tak na jeden deň dvojičkami.

          • Katarína Bodnárová: Web stránka: Medzinárodný projekt V4 v Košiciach

          • V dňoch 6. až 9. júna navštívilo Košice sedemnásť poľských žiakov a traja učitelia z partnerskej školy v Barlinku. Po prehliadke nádherných košických pamiatok sme ich privítali v našej škole, kde na nich čakal bohatý program. Okrem súťaže v hľadaní pokladu sme si mohli zahrať hru s kinbalovou loptou, žonglovali sme, vyrobili sme si balónové zvieratko a naučili sme sa tanec štvorylka, ktorý je už spojený s naším mestom. Po obede v školskej jedálni sme sa presunuli do Výmenníka na Štítovej ulici, kde sme na maliarskom workshope spoznali maliara Andyho Warhola a maľovali sme dielo v štýle popart. V posledný deň sme spoločne navštívili Jasovskú jaskyňu a blízky kláštor, v planetáriu pri hviezdnej oblohe sme si oddýchli a načerpali nové sily na spoločné prechádzky v centre Košíc a následné lúčenie sa. Vďaka sociálnym sieťam ostávame v kontakte a pevne veríme, že sa ešte niekedy uvidíme. Boli to dni plné pozitívnej energie, radosti, komunikácie, zbierania skúseností a spoznávania nového. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii tohto projektu.

          • Druháci v Škole v prírode Mníchovský potok

          • V dňoch 5. - 9. júna sa naši druháci zúčastnili školy v prírode v malebnom prostredí Mníchovského potoka v okolí Bardejova. Čistý vzduch, krásna zeleň a spev vtákov spríjemňovali náš pobyt. 

          • Olympijský festival detí a mládeže

          • Vo štvrtok 1. júna, presne na Deň detí, sa uskutočnil v našej škole Olympijský festival detí a mládeže - OFDM. Ten sa každoročne teší veľkej priazni našich žiakov - športovcov. Ani v tomto roku tomu nebolo inak. Máme za sebou deň plný slnka, kvalitných športových výkonov v duchu fair play, pravých nefalšovaných emócií a dobrej nálady. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

          • Návšteva Steelparku v Košiciach - fyzikálna exkurzia pre 6.ročník

          • Dňa 2. 6. 2023 sa žiaci 6. A, 6. B a 6. C triedy zúčastnili pod vedením p.učiteľky Krivdovej a ich triednych učiteľov interaktívneho dopoludnia v Steelparku na Kukučínovej ulici v Košiciach. Steelpark je parkom vedy a zábavy, ktorý prináša malým i veľkým zážitok zo spoznávania. Chce, aby deti a mládež pri skúmaní vedeckých hypotéz a overovaní technických a prírodných zákonitostí napredovali, aby sa nenudili, ale zabávali. Cez hru a pokusy sa žiaci mohli oboznámiť s elektrónovým mikroskopom, s elektrinou v našich svaloch, magnetickou lezeckou lávkou, geologickým vrtákom, s interaktívnym pieskoviskom a mnohými ďalšimi javmi v prírode. Vrelo odporúčame aj rodičom s deťmi. Určite neoľutujete. Nám sa všetkým veľmi páčilo.

          • Školská strelecká súťaž

          • Dňa 1. 6. 2023 na MDD sa na našej škole konal prvý ročník "Školskej streleckej súťaže" v troch kategóriách. V prvej kategórii sa súťažilo v predmete PRO (presné očko) v triedach 5. A a 5. B. Súťaže sa zúčastnilo 31 žiakov. Základnou prioritou bolo dosiahnuť pri streľbe piatich rán na terč, čo najmenší rozptyl. Víťazom tejto kategórie sa stala Sofia Orosová z 5. A. Na 2. a 3. mieste sa umiestnili jej spolužiaci Radko Vosatko a  Maxim Šalagovič. V druhej kategórie streľba s oporou s počtom 30 strieľ na terč sa na 1. mieste umiestnila už naša víťazka z I.kat. Sofia Orosová, na 2. mieste skončil Adam Krivjanský3. miesto obsadila Alžbeta Gajdošová. Veľmi zaujímavo prebehla súťaž v tretej kategórii, kde s počtom 288 bodov (z 300 max.) skončil na 1. mieste Tibor Paulovič zo 7. CNa 2. a 3. mieste s rovnakým počtom 281 nastrieľaných bodov skončila Jana Belejová o skóre pred Oliverom Gajdošom. Výsledky sú vyvesené na nástenke pred TSV kabinetom. Ďakujem všetkým zúčastneným strelcom a teším sa na ďalší 2. ročník školskej streleckej súťaže.

          • ŠKOLA V PRÍRODE 5. A, B, C - Liptovský Ján

          • V dňoch 22. - 26. 5. 2023 sa piataci zúčastnili Školy v prírode, kde zbierali praktické vedomosti, dýchali čerstvý vzduch, súťažili a užívali si spoločné chvíle v lone krásnej liptovskej prírody.

          • Slávik Slovenska

          • Naši Slávici

            Slávik Slovenska je tradičnou súťažou v speve ľudových piesní, ktorej sa každý rok zúčastňujú aj naši žiaci. Súťaž je rozdelené do troch kategórii, z ktorých víťazi nás reprezentovali na okresnom kole v CVČ Domino.  Všetkým zúčastneným gratulujeme a ďakujeme víťazom za úspešnú reprezentáciu školy v OK.

            Víťazi školského kola1. kategória - Jakub Hoza, III.B

                                                   2. kategória - Dominik Šidlík, VI.C

                                                   3. kategória - Laura Hozová, IX.B

            Okresné kolo: 2. kategória - 3. miesto Dominik Šidlík, VI.C

                                     3. kategŕia - 2. miesto Laura Hozová, IX.B

            Pevne veríme, že ľudová pieseň bude aj v budúcich rokoch prinášať  radosť, potešenie a dobrú náladu.  

             

          • English star - Celoštátne kolo

          • Nový úspech našej školy:

            Linda Oprenčáková 4.A: úspešný riešiteľ - 100%
            Martin Maňkoš 8.B: úspešný riešiteľ - 100%
            Hung Vu Dinh 9.C: úspešný riešiteľ - 100%
            Vivienne Ščecina: úspešný riešiteľ - 99%
            Jakub Kohutiar: úspešný riešiteľ - 99%

            Súťaž: English star
            Kolo: Celoštátne kolo