• ŠTVORYLKA NA HLAVNEJ ULICI 💃🕺🥉

          • Ani naši žiaci nesmeli chýbať na štvorylke! 

            Neváhali sme sa zapojiť medzi ostatné základné a stredné školy a získali tak tretie miesto za najvyšší počet účastníkov. Treba podotknúť, že samotnému tancovaniu predchádzali náročné nácviky v telocvični. O tie sa postarala naša pani riaditeľka, ktorej patrí veľká vďaka! Naši žiaci si tak postupne osvojovali tento krásny historický tanec, spoznávali sa navzájom a posilnili kolektívy. 

            Ďakujeme všetkým, že boli zodpovední a motivovaní od nácvikov až po samotný slávnostný tanec. 

          • Fresh školská športová liga v streľbe zo vzduchovky - finále

          • Dňa 18. 05. 2023 sa konalo finále Fresh školskej športovej ligy v streľbe zo vzduchovky. Do finále postúpilo najlepších desať žiakov z danej kategórie. Za našu školu postúpili žiaci: Janka Belejová, ktorá vo svojej kategórii z 200 bodov nastrieľala 187 a skončila s väčším rozdielom bodov od druhej na veľmi peknom 1. mieste. Sofia Orosová v kategórii žiaci s oporou skončila taktiež na veľmi peknom 3. mieste so 185 bodmi. V kategórii starší žiaci skončili Lenka Uhrinová so 181 bodmi a Oliver Gajdoš so 180 bodmi na 4. resp. 5. mieste. Žiakom ďakujeme za ich reprezentáciu.
             

          •  V uvedených dňoch bude prebiehať ráno od 7.15 do 7.40 a popoludní od 13.15 do 14.30 hod.

            V pondelok sa začne popoludňajším termínom a v piatok sa ukončí ranným zberom.

            V stredu popoludní bude zber papiera do 16,30 hod.

            Ak by mal niekto väčšie množstvo papiera, ktoré chce zaviesť priamo na zberný dvor v Kokšov Bakši, nech sa opýta na podrobné informácie u triedneho učiteľa.

            Ďakujeme za každý prinesený kilogram, robíme to pre naše životné prostredie. 

            Vaša K30

          • Deň mlieka

          • Naša škola je zapojená do školského mliečneho programu podporovaného EU. Dnes, 16.05. je Deň mlieka a pri tejto príležitosti Vám posielame prezentáciu o dôležitosti mliečnych výrobkov pre zdravý vývin dieťaťa. Žiaci v našej škole si môžu mlieko vyzdvihnúť v dvoch mliečnych automatoch umiestnených na 1. a na 2. stupni.

            Prezentacia_pre_skoly_2023.pdf

          • Deň matiek

          • Moja najdrahšia MAMA! Milujúca, starostlivá a obetavá. Jednoducho nenahraditeľná. Ani neviem opísať, akú silnú lásku k Tebe cítim. Toľko pekných slov Ti chcem povedať, aby si vedela, aká si pre mňa úžasná, výnimočná, jediná. Lebo ty si moje žiarivé slnko, ktorého teplé lúče ma tak príjemne zohrievajú. Tvoje objatie je milujúce a cítim sa v ňom bezpečne. Aj keď si prísna, viem, že je to iba na chvíľu, lebo Tvoje láskavé srdce sa na mňa nevie hnevať. A vždy si pri mne práve vtedy, keď to najviac potrebujem. Tak veľmi Ťa ľúbim, maminka!

            Drahé mamky, z celého srdca Vám ďakujeme za všetko, čo pre nás robíte a ku Dňu matiek Vám želáme všetko najlepšie. Nech táto pieseň a aj báseň v podaní našich žiačok, ako aj všetky tieto obrázky, na ktorých sú výrobky našich žiakov, potešia Vaše láskavé oči a milujúce srdce.

            Žiaci a učitelia z K30

          • 🏆VYBÍJANÁ ŽIAČOK ZŠ🏆

          • Dňa 10. 5. 2023 sa konala súťaž vo vybíjanej žiačok, kde sme ani tento rok nesmeli chýbať!

            Dievčatá hrali veľmi pekne, zanietene a obetavo. Z piatich zápasov sme si na konto pripísali 4 výhry a tak sme sa umiestnili na peknom druhom mieste!  

            Za reprezentáciu školy ďakujeme dievčatám: Sáre Amoros 7.B, Kornélii Bajzecerovej 7.C, Sophii Fábian 7.A,  Laure Grígerovej 7.A, Tamare Lovašiovej 7.B, Viktórii Eme Medvecovej 7.B, Laure Novobilskej 7.C, Tamare Riesovej 7.B, Miške Tomčovčíkovej 7.A, Linde Verešpejovej 6.C, Terezke Vongrejovej 7.C a Sheile Zlackej zo 7.B triedy.  

          • Celoštátne kolo Dejepisnej olympiády

          • Celoštátne kolo Dejepisnej olympiády sa uskutočnilo v dňoch 4. 5. - 6. 5. 2023 v Bratislave. Organizátorom podujatia bola IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže v spolupráci so Slovenskou komisiou Dejepisnej olympiády. Odborným garantom Dejepisnej olympiády je už od jej vzniku Historický ústav Slovenskej akadémie vied, v. v. i., ktorý sa aj týmto spôsobom podieľa na formovaní historického vedomia žiakov a stredoškolských študentov.

            Súťaž vo všetkých kategóriách pozostávala z vedomostného testu.

            Celoštátne kolo sa okrem samotnej súťaže nieslo aj v znamení sprievodného programu - súťažiaci navštívili Múzeum židovskej kultúry a Bratislavský hrad.

            Náš žiak, Lukáš Paška z 8. B, bol úspešným riešiteľom v kategórii D - 8. ročník. Obsadil skvelé 5. miesto.

            Srdečne mu blahoželáme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu!

          • BESEDA S LESNÍKOM V ŠKD

          • V rámci environmentálnej výchovy a lesnej pedagogiky absolvovali v mesiaci apríl deti v ŠKD zaujímavú besedu s pánom Ing. Martinom Gáborom zo Slovenských lesov pod názvom "Beseda s lesníkom". Deti sa v teoretickej  a  praktickej časti besedy oboznámili so životom lesa, drevín a rôznych obyvateľov našich slovenských lesov a lúk. Neformálnou súčasťou tejto besedy boli aj ukážky rozličných druhov drevín, ich výhonkov, semien, plodov a tiež druhov zveri obývajúcej naše slovenské lesy. Veľkým spestrením boli trofeje zvierat a hra na hudobné nástroje, ktoré pochádzajú z darov našich lesov. Aj tie prispeli k pozitívnemu prístupu detí a ich vnímaniu rozmanitosti a najmä významu našich lesov a zvierat, ktoré ich obývajú.

            Pozrite si album: Beseda s lesníkom

        • Zelený certifikát pre našu školu
          • Zelený certifikát pre našu školu

          • Spoločnosť SEWA, ktorá organizuje zber elektroodpadu, udelila našej škole ZELENÝ CERTIFIKÁT. Získali sme ho za odovzdaný elektroodpad a použité batérie v roku 2022. Tento dokument je potvrdením, že naša K30 pristupuje zodpovedne k ochrane životného prostredia aj správnym triedením odpadov.

            Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom a aj učiteľom, vďaka ktorým sa nám tento certifikát podarilo získať.

          • Červený deň

          • Červená farba patrí k najvýraznejším žiarivým farbám. Predstavuje silnú energiu, vitalitu, rýchlosť, dynamiku. Spája sa s láskou, srdcom, krvou. My sme si ju v škole pripomenuli rozhovormi o význame krvi pre náš život, význame pohybu pre naše zdravé srdce, červeným ovocím a zeleninou.

            Farebné dni nám každý deň spríjemňovali aj pani kuchárky výzdobou jedálne a prípravou jedla vo farbe dňa. 

          • Zelený deň

          • Zelená farba je farbou prírody, neutíchajúcej a meniacej sa energie v nej. Pôsobí na nás upokojujúco, je to príjemná farba spojená s harmóniou, mladosťou a sviežosťou.  Pomáha nám sústrediť sa a navodzuje pocit istoty, šťastia a bezpečia. Počas dňa sme sa najviac venovali rozprávaniu o prírode, zdravému životnému štýlu a vplyvu zelenej farby na našu náladu.

          • Žltý deň

          • Žltá farba na nás pôsobí príjemne a prináša so sebou pozitívne pocity ako optimizmus, priateľskosť, sebadôveru a tvorivosť. Je to tiež farba slnka, podporuje koncentráciu a charakterizuje pocit slobody, nádeje, energie a humor. Prvý z farebných dní v našej škole sme venovali práve žltej farbe a rozprávali sme sa okrem príjemných pocitov aj žltom ovocí a zelenine.

             

          • Fyzikálna exkurzia pre 7. ročník - návšteva SHMÚ v Košiciach

          • V stredu 10. mája sme sa v rámci tematického celku z fyziky o meteorológii vybrali navštíviť Slovenský hydrometeorologický ústav na Ďumbierskej 26 v Košiciach. Naším cieľom bolo vidieť meteorologickú záhradu, oboznámiť sa so zariadeniami, ako sú zrážkomer, anemometer či vlhkomer... Pracovníčky nám priblížili náplň SHMÚ a videoprezentáciou nás oboznámili aj s fenológiou a fenologickými pozorovaniami. Boli sme sa inšpirovať, lebo v nastávajúcich týždňoch čakajú žiakov 7. ročníka na fyzike práce v teréne, vlastné meteorologické pozorovania v skupinách, ako aj výroba meteorologickej búdky a jej osadenie v areáli školy. 

          • Kúzelná fyzika

          • 26. a 28. apríla nás navštívil kúzelník a fyzik pán Figura, ktorý nám svojimi zaujímavými experimentami a interaktívnou prezentáciou rozšíril vedomosti z prírodovedy a fyziky na 1. aj 2. stupni. 

          • „Včielka, med, tekuté zlato“

          • V rámci environmentálnej výchovy absolvovali naši tretiaci zaujímavý program pod názvom „Včielka, med, tekuté zlato“. Žiaci sa v teoretickej i praktickej časti oboznámili so životom včiel a ich dôležitou úlohou pri zachovaní biodiverzity v prírode. Neformálnym vzdelávaním s ukážkou včelieho úľa so živými včielkami, včelím plástom, prácou s miniatúrami znázorňujúcimi vývoj včely, vlastnoručnou výrobou sviečky zo včelieho vosku, inscenačnou hrou v krásnom prostredí rozkvitnutej záhrady CVČ, nadobudli žiaci nielen nové vedomosti a zručnosti, ale načerpali i veľa pozitívnej energie. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu v tomto krásnom prostredí.

          • Nižná Myšľa

          • 5. 5. 2023 všetci naši šiestaci navštívili Nižnú Myšľu. Komentovaný výklad sprievodcu v múzeu aj archeoskanzene rozšíril naše vedomosti z obdobia praveku a staroveku. V obecnom múzeu, ktoré sa nachádza v budove kláštora, sme obdivovali zbierku archeologických vykopávok z minulých dôb. Po najstarších civilizáciách ostali úžasné pozostatky, vďaka čomu vznikol archeoskanzen. Tu sme si pozreli všetky predmety, nástroje a kosti zblízka. Zároveň sme však aj prepájali už získané poznatky z dejepisu, geografie, biológie, dokonca aj matematiky s našimi regionálnymi dejinami. Počasie nám prialo, a tak i prehliadka archeoskanzenu bola príjemným zážitkom.

            Načo sa ešte môžeme tešiť? V sobotu 29. júla 2023 sa v Archeoskanzene Nižná Myšľa uskutoční Festival staroveku :)

          • Medzipredmetová exkurzia v Starom Smokovci

          • Dňa 26. apríla sme sa spolu so žiakmi 8. ročníka vybrali v rámci medzipredmetového projektu do Starého Smokovca.  Kedže téma druhého polroku v rámci fyziky je OPTIKA, navštívili sme Tricklandiu, v ktorej sa žiaci interaktívnym spôsobom mohli oboznámiť s ilúziou a objavovali optický svet klamov. Stali sa súčasťou zázračného sveta, vyskúšali si čaro a odrazy zrkadiel, bezváhovú miestnosť či naklonenú rovinu. Zistili, že robiť "brušáky" na naklonenej rovine nie je také jednoduché. Po návšteve Tricklandie mali žiaci priestor na návštevu Starého Smokovca. Náš projekt tu nekončí. Pokračujeme s pani učiteľkou Kopčányovou a Krivdovou ďalej. Prepájame so žiakmi fyziku s dejepisom a teda históriou Starého Smokovca, jeho prvými zmienkami z archívov a nadchádzajúce dva týždne budeme pracovať na spoločnom plagáte, ktorý bude v priestoroch školy.

          • Košické NAJ... v knižnici

          • „Vedomosti sú mesto, k vybudovaniu ktorého každý človek priniesol jeden kameň.“

                                                                                                                                    —  Ralph Waldo Emerson 

            Naši žiaci sa v rámci podujatí Dni mesta Košice zúčastnili aktivít v Knižnici pre deti a mládež na Humenskej ulici. Overili a prehĺbili si svoje vedomosti o rodnom meste. 

             

          • KOMPARO 4. a 6. ročník

          • 27. apríla sa na našej škole uskutočnilo testovanie vedomostí štvrtákov a šiestakov z matematiky, slovenského jazyka, dejepisu, fyziky, prírodovedy a vlastivedy Komparo 2023. Všetkým testovaným držíme palce k dosiahnutiu čo najlepších výsledkov. 

          • Fresh školská športová liga v streľbe zo vzduchovky

          • ​​​​​​Dňa 22. 04. 2023 sa konalo IV. kolo Fresh školskej športovej ligy v streľbe zo vzduchovky. Našu školu reprezentovali žiaci: Janka Belejová vo svojej kategórii skončila na peknom 1. mieste, v tej istej kategórii Oliver Packo na 6. mieste. Sofia Orosová v kategórii žiaci s oporou skončlia na veľmi peknom 1. mieste Ján Židov v tej istej kategórii na 6. mieste. V kategórii starší žiaci skončil Matej Klinko na 11. mieste. Do finálového kola, ktoré je na programe 18. 05. 2023, postupujú najlepší desiati z každej kategórie. Postupujúcim žiakom budeme držať palce.