• Deň učiteľov

          • Milí učitelia, nielen v tento sviatočný deň si zaslúžite našu pozornosť, obdiv a uznanie. Vy ste rozsvietili v tisíckach detí svetlo múdrosti.

            ĎAKUJEME

            za Vašu prácu, elán, nasadenie, starostlivosť a prajeme Vám

            naďalej pevné zdravie, nadšenie, optimizmus a kreativitu!

          • Biely deň

          • Bielym dňom sme zavŕšili Farebné dni. Aj tento deň bol plný rôznorodých aktivít. Počas dňa sme sa rozprávali o tradíciách spojených s Bielou sobotou. Žiaci vyrábali krásne veľkonočné pozdravy, košíčky. Biele kraslice, biele zajačiky a biele ovečky v rukách žiakov ožívali a menili sa na pestrofarebné veľkonočné ozdoby.

            Za K30 Vám prajeme pokojné veľkonočné sviatky.

          • Modrý deň

          • Farebné dni ovládli aj dnešný deň, ktorý sa niesol v modrej farbe. A keďže modrá farba symbolizuje vodu, pripomenuli sme si Deň vody a takisto Veľkonočný pondelok, ktorý sa nesie v duchu rôznych tradícií.

          • Zelený deň

          • Tohtoročné FAREBNÉ DNI sú spojené s Veľkou nocou. Zelený štvrtok je jedným z veľkonočných sviatočných dní, preto sme Farebný týždeň začali ZELENÝM DŇOM. Hovorili sme si o zvykoch a tradíciách počas Zeleného štvrtka, zelených jedlách, ktoré sa zvykli v tento deň jedávať. V zelenom oblečení sme si pochutnali na zelenom obede v školskej jedálni, ktorý nám uvarili pani kuchárky v zelených zásterách. 

          • Návšteva predškolákov

          • V mesiaci marec sme mali na škole vzácnu návštevu z materských škôl - MŠ Nešporova, MŠ Kežmarská, MŠ Šafárikova, MŠ Hronská, kedy si do školských lavíc zasadli predškoláci. Vyskúšali si, aké to je byť prvákom. Naši prváci im predviedli všetko to, čo sa doposiaľ naučili. Spoločne formou hier sme si zopakovali, čo by mal predškolák vedieť pri nástupe do základnej školy. Deti si vyskúšali písanie kriedou na tabuľu a písanie na interaktívnu tabuľu. Predškoláci pri exkurzii po škole mohli nahliadnuť aj do iných tried školy a nakoniec sa zastavili v telocvični, kde ich čakalo veľa zábavy.

            Veríme, že okrem darčekov od žiakov, si so sebou deti odniesli aj pekné zážitky.

            Ďakujeme pani učiteľkám materských škol za ich spoluprácu a tešíme sa na stretnutie o rok.

          • Košice Star 2024

          • Na 10. ročníku speváckej súťaže Košice Star 2024 predviedli svoj talent aj naše žiačky Michaela Ladányiová a Tamara Lovašiová, ktorá získala cenu poroty. Gratulujeme!

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • 12. marca sa uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády pre kategórie  5. -  9. ročníka.

            Naši žiaci nám urobili obrovskú radosť.

            Ďakujeme za účasť a blahoželáme.

             

            G kat. - 5. ročník (súťaž pre túto kategóriu v tomto kole končí):

            1. miesto: Adam Tóth, 5. C

            7. miesto: Jakub Harčarik, 5. C

            14. miesto: Matúš Harbulyák, 5. C

             

            F kat. - 6. - 7. ročník:

            12. miesto: Hana Kušnírová, 7. C

            14. miesto: Dominik Šidlík, 7. C

             

            E kat. - 8. - 9. ročník:

            3. miesto: Lukáš Paška, 9. B

            8. - 9. miesto: Jakub Matracz, 9. B

            17. miesto: Samuel Tóth, 8. A

             

            V  krajskom kole nás bude reprezentovať Lukáš Paška.

             Držíme mu palce.

             

          • KIDCHAM

          • „Snívaj vo veľkom. Začni v malom, ale hlavne začni.“          Simon Sinek

            Žiaci 1. A a 1. B triedy sa zapojili do projektu  „Moja trieda - Môj tím“, v ktorom sa zo žiakov stali malí podnikatelia. Projekt bol rozdelený na 3 časti:

            1.Teória - žiaci sa učili základné pojmy, vymýšľali názov firmy, logo a reklamný slogan.

            2. Prax - výroba produktov - 1. A vyrábala voňavé bomby do kúpeľa, 1. B sa zase popasovala s výrobou kinetického piesku.

            3. Podnikateľský veľtrh - predaj produktov, kde žiaci využili vedomosti z finančnej gramotnosti, precvičovali si komunikačné schémy a upevnili si tímové vzťahy, spoluprácu pri organizovaní predaja.

            Žiaci si okrem skvelých zážitkov odniesli aj slušný zárobok z dobre vykonanej práce.

             

             

          • Fresh liga a Krajská liga 3. kolo v športovej streľbe zo vzduchových zbraní

          • Dňa 16. 3. 2024 sa v CVČ Orgovánová konalo 3. kolo Fresh ligy v športovej streľbe zo vzduchových zbraní. Najviac sa darilo Oliverovi Gajdošovi, ktorý v kategórii starší žiaci skončil na 2. mieste a Jana Belejová na 4. mieste. V kategórii mladší žiaci Sofia Orosová skončila na peknom 2. mieste.

            Dňa 21. 3. 2024 sa konalo 3. kolo Krajskej ligy v športovej streľbe zo vzduchových zbraní na strelnici Podhradová Košice s pekným umiestnením našich žiakov:  

            Kategória starší žiaci: 1. miesto Oliver Gajdoš                                                                                                                                           2. miesto  Jana Belejová                                                                                                                                           4. miesto Lenka Uhrinová 

            Kategória mladší žiaci: 1. miesto Ján Židov                                                                                                                                                   3. miesto Sofia Orosová

            Našim žiakom budeme držať palce aj v ďalšom kole v športovej streľbe zo vzduchových zbraní.

          • Prevencia látkových závislosti

          • V polovici marca sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili preventívnej aktivity na tému látkové závislosti. Aktivity viedli psychológ a psychologička z Centra poradenstva a prevencie. Žiaci sa dozvedeli dôležité a užitočné informácie o fajčení a užívaní alkoholu. 
            Tiež mali možnosť vyskúšať si aj okuliare simulujúce opitosť. Pomocou týchto okuliarov žiaci zistili, aké problematické je udržať rovnováhu alebo odhadnúť vzdialenosť v opilosti.
             

          • Pozvánka na výstavu Kežmarská 30 plná umenia

          • Túžba mladých ľudí prezentovať svoj talent na verejnosti zrodila novú tradíciu – výstavu výtvarných diel žiakov, učiteľov, rodičov a priateľov školy. Umenie si našlo cestu, ako spojiť dohromady ľudí rôznych vekových kategórií, ľudí pracujúcich na rôznych pozíciách. Výstava sa tak stala príležitosťou na stretnutie rôznych pohľadov na svet, na vyjadrenie predstáv, snov... 

            Srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie výstavy, ktoré sa uskutoční

            25. 3. 2024 o 17,00 hod. vo Výmenníku na Štítovej ulici,

            alebo v termíne od 26. 3. 2024 do 10. 4. 2024 v utorky a štvrtky dopoludnia alebo v utorky, stredy a vo štvrtky v čase od 15,00 do 18,00 hod. (okrem Veľkej noci).

            Poďme sa teda spoločne zapozerať do sveta žiakov, ich rodičov, učiteľov a priateľov našej školy!

          • Čítajme si 2024

          • Čítanie je pre dušu tým, čo cvičenie pre telo.

            Sir Richard Steele

            Naša škola je registrovaná ako účastník čitateľského maratónu Čítajme si 2024, a to v termíne od 18. 3. 2024 - 22. 3. 2024. Žiaci budú čítať knihy v rôznych jazykoch súčasne vo viacerých mestách či obciach po celom Slovensku.

            Projekt má za cieľ už po pätnástykrát poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa a motivovať ho k čítaniu. Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti, pomáha rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj jeho reči a slovnej zásoby. Dáva možnosť čitateľovi z knihy naberať množstvo informácií, inšpirácií a vedomostí.

             Takže, Čítajme si ........ :)

          • Exkurzia v RTVS

          • V pondelok 11. marca 2024 navštívili žiaci 4. B triedy televízne štúdio RTVS v Košiciach na Rastislavovej ulici. Učivo o televízii, preberané na hodinách čítania, mohli na vlastnej koži pochopiť a zažiť priamo v teréne. Ocitli sa v priestore plnom obrazoviek, kamier a stoviek svetelných reflektorov, kde sa natáčajú detské programy (Zázračný ateliér, Čekyho hudobný labák) i relácie určené pre dospelých divákov (Regina). Oboznámili sa s prácou scenáristu, kameramana, zvukára, režiséra a ďalších dôležitých televíznych pozícií. Celý príbeh od natáčania programu až k sledovaniu divákmi nám podrobne oduševnene prerozprávala pani Silvia Košťová a kolektív triedy sprevádzala po rôznych zákutiach pani Monika Počátková. Nakoniec boli žiaci v „podpalubí“ – v archíve, kde sa pod vedením pána Milana Kandráča dozvedeli zaujímavosti z histórie filmu. Celá akcia všetkých očarila. Domov si žiaci okrem neopakovateľných zážitkov priniesli aj záložku v podobe retro kúska filmového pásu.

          • Bádame a pozorujeme na hodinách biológie - RYBY

          • Spolu so žiakmi 5. A a 5. B triedy sme na biológii v rámci témy Vodných a brehových stavovcov pozorovali ryby trochu inak.  Ako? So súhlasom školskej jedálne sme využili ich priestory a potom sme pekne krásne bádali a pozorovali. Čo? V prvej časti projektu sme pozorovali vonkajšiu stavbu tela rýb - tetry neónovej aj gupky red, ktoré priniesli žiaci. V druhej časti sme použili šproty severné z konzervy, aby sme mohli pozorovať aj vnútornú stavbu tela rybiek a zistiť, či ryby naozaj patria medzi stavovce a zdôvodnili prečo. V tretej časti hodiny sme si vyrobili rybaciu nátierku a zamýšľali sa, prečo sú ryby dôležité v našej životospráve a prečo nám ich odporúčajú lekári, rodičia a naše milé kuchárky konzumovať. Odpovede sa dozviete v našich triedach na hodinách biológie, kde nás ešte čakajú triedne diskusie, na ktoré sa tešíme. 

        • Matematická olympiáda - okresné kolo
          • Matematická olympiáda - okresné kolo

          • Naša škola sa dlhodobo zameriava na matematiku a informatiku. S tým súvisí aj rozvoj logického myslenia u žiakov a ľahšie pochopenie iných predmetov. Tento rok sme boli mimoriadne úspešní:

            Kategória Z9

            Jakub Matracz: 1. miesto, postup do krajského kola

            Martin Maňkoš: 5. miesto, postup do krajského kola

            Kategória Z5

            Timotej František Strömpl: 1. miesto

            Zuzana Tóthová: 3. - 4. miesto


            Všetkým srdečne blahoželáme a držíme palce v krajskom kole 26. 3. 2024.

          • Pytagoriáda - Školské kolo

          • Úspech našej školy v PYTAGORIÁDE:

            P3

            Rastislav Viazanko, 3. B:   1. - 2. miesto
            Sandra Foľtová, 3. B:         1. - 2. miesto
            Vladimír Habiňák, 3. A:       3. - 5. miesto
            Filip Gaži, 3.A:                    3. - 5. miesto
            Gabriel Jesenský, 3. B:      3. - 5. miesto

            P4

            Teodor Počátko, 4. B:         1. miesto
            Veronika Hrežová, 4. A:      2. miesto
            Šimon Harbulyák, 4. A:       3. - 4. miesto
            Pavol Šebest, 4. B:             3. - 4. miesto

            P5

            Tomáš Mako, 5. C:              1. miesto
            Adam Tóth, 5. C:                 2. - 3. miesto
            Martin Záremba, 5. C:         2. - 3. miesto

            9. 4. 2024 sa uskutoční okresné kolo pre kategóriu P3 - P4 - P5, všetkým súťažiacim držíme palce :)

             

            P6

            Oliver Fabián, 6. C:             1. - 2. miesto
            Alex Dzuro, 6. C:                 2. miesto
            Júlia Rusnáková, 6. C:        3. - 5. miesto
            Adam Gajdoš, 6. C:             3. - 5. miesto
            Richard Andrejco, 6. C:        3. - 5. miesto

            P7

            Adam Grohoľ, 7. C:              1. miesto
            Patrik Paška, 7. C:               2. miesto
            Branislav Bero, 5. C:            3. miesto

            P8

            Oliver Gajdoš, 8. C:              1. miesto
            Kornélia Bajzecerová, 8. C:  2. miesto
            Sofia Bíleková, 8. C:             3. - 4. miesto
            Alex Oprenčák, 8. C:             3. - 4. miesto

            10. 4. 2024 sa uskutoční okresné kolo pre kategóriu P6 - P7 - P8, všetkým súťažiacim držíme palce :)

          • Obdobie poukázania 2% dane

          • Opäť máme možnosť podporiť našu školu poukázaním 2% z dane. Takto získané prostriedky budú použité na skvalitnenie vybavenia školy. Už čoskoro by sme chceli realizovať projekt workoutového ihriska. Budeme veľmi radi, ak sa rozhodnete podporiť našu školu. Postup ako na to, ako aj tlačivo “Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane“ nájdete:

            Kliknutím na tento odkaz

            Tento dar Vás nič nestojí, ale pre Vaše deti znamená veľa.

            Ďakujeme!!!