• Medzinárodný deň detí

          • Milé deti, prajeme Vám veľa radosti zo života a úsmevných chvíľ, pretože vidieť radosť v detských očiach je ten najkrajší dar, aký môžeme dostať. 

          • 🏃🏽‍♂️Atletika starších žiakov a žiačok - majstrovstvá kraja 🏃🏽‍♀️

          • Dňa 26. 5. 2023 sa konali Majstrovstvá kraja v atletike, kde z okresu postúpili aj naši žiaci! Aj keď konkurencia bola obrovská, získali sme pekné umiestnenia v rámci jednotlivcov.

            Umiestnenie jednotlivcov:

            1. Miesto : Richard Janura - Beh 60 m 🥇

            2. Miesto : Tamara Riesová - Beh 800 m 🥈

            2. Miesto: Filip Kóča - Skok do diaľky 🥈

            2. Miesto : Patrícia Salokyová - Vrh guľou 🥈

            2. Miesto:  Erik Beer - Vrh guľou 🥈

            3. Miesto : Richard Janura, Erik Beer, Róbert Kanuščák, Filip Kóča - Štafeta 🥉

             

            Našim atlétom ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme k úspechom. Len tak ďalej 💪!

          • Exkurzia v Americkom centre

          • Dňa 23. 5. 2023 sa uskutočnila exkurzia do Amerického centra v Štátnej vedeckej knižnici. Žiaci 6. C v skupinách pred návštevou centra prezentovali svoje projekty o pamiatkach Košíc. Pani Jesenská mala v Americkom centre pripravený bohatý program od predstavenia centra, cez kvíz na mobiloch až po vytváranie príbehov pomocou ozobotov.

          • Výlet 9. A SNV - Slovenský raj - Hrabušice

          • 25. 5. cestovala 9. A rýchlikom z Košíc do SNV. Po prehliadke mesta a obede smerovala autobusom do Hrabušíc. Užili sme si čarovné prostredie aj ubytovanie, nekonečné rozhovory, opekačku, skvelé jedlá, chutné koláče od babky... Vyskúšali sme si tiež nepredvídateľnosť dopravy. Bude na čo spomínať, lebo ,,najlepšie spomienky vznikajú na cestách, s dobrou spoločnosťou a nekonečnými možnosťami."

          • Sladká torta v 4. B

          • Na pracovnom vyučovaní žiaci získavajú poznatky z pracovnej oblasti a čo môže byť lepšie ako vedieť si samostatne pripraviť dobrú maškrtu? Žiaci 4. B si pripravili a potom aj zjedli smotanovú nepečenú tortu. Mňam!

          • 3. B V SPOLOČNOSTI MOTÝĽOV 🦋

          • Dňa 22. mája 2023 navštívili BOTANICKÚ  ZÁHRADU. V jednom zo skleníkov mali možnosť vidieť a zažiť prítomnosť pestrofarebných tropických motýľov, ktoré veselo preletovali nad ich hlavami. Cítili sa tam ako na inej planéte. Ľahkosť a šteklenie motýľa na ruke bol príjemným a neopakovateľným pocitom. Fotky hovoria za všetko. Vonku si prezreli park so zaujímavými rastlinami, kvetmi, stromami i jazierkami s rybkami. Všetkých zaujal pavilón s domácimi zvieratkami, sliepky i zajace sa tešili z ich prítomnosti. Nakoniec sa deti zahrali na neďalekej lúke. Slniečko prajne hrialo a spokojní i plní zážitkov odtiaľ všetci odchádzali. Určite sa vrátia spoznať ďalšie zákutia rozľahlej záhrady.

          • TRETIACI V SLOVENSKEJ AKADÉMII VIED

          • V dňoch 22. a 23. mája 2023 žiaci 3. ročníka navštívili Ústav geotechniky. Mali jedinečnú možnosť oboznámiť sa s prácou vedcov zaoberajúcich sa neživou prírodou. Tety – vedkyne – sprievodkyne oboznamovali žiakov so spracovaním nerastných surovín a učili ich poznávať horniny a minerály, ktoré sa nachádzajú na území Slovenska. Pomocou prístrojov tretiaci zisťovali zrnitosť zaujímavých kameňov. Dozvedeli sa, že niektoré z  nich môžu aj svetielkovať. Najviac ich bavilo praktické zisťovanie zásaditosti a kyslosti chemických roztokov i potravinárskych tekutín. Vyšantili sa v laboratóriu a dostali odpovede na všetky svoje zvedavé otázky. Z akcie si na pamiatku priniesli kamienky a  do školy sa vrátili s množstvom nových zaujímavých vedeckých informácií.

          • Časopis K30 už v predaji

          • Milí žiaci, podarilo sa vám vytvoriť nádherné číslo školského časopisu plného vďačnosti. Od pondelka bude spustený jeho predaj, prostredníctvom triednych učiteľov alebo v kancelárii pani zástupkyne Bodnárovej. Tím redakčnej rady ďakuje za skvelé príspevky a za fantastických čitateľov.

          • ŠvP Ďumbier, Liptovský Ján - 6.A - od 15. 5. 2023 do 19. 5. 2023

          • Mali sme sa super, aj keď veľa pršalo. Boli sme na prechádzkach, očarili nás Park mini Slovensko, zaujala Stanišovská jaskyňa, zaplávali sme si na plavárni, videli sme kaliť klinec počas exkurzie v Mincovníčkove, hrali sme divadlo, zažili sme podnikateľský deň. Nakúpili sme si všeličo, aj čo sme veľmi nepotrebovali. Potešili sme sa palacinkám s čokoládou, džemom a šľahačkou. :)

          • Atletika starších žiakov a žiačok 🏃🏽‍♂️🏆🏃🏽‍♀️

          • Dňa 23. 5. 2023 naši atléti absolvovali okresné kolo v atletike. Mohli tak predviesť svoj talent a nadobudnuté schopnosti, na ktorých poctivo pracujú a neustále ich zdokonaľujú. V každej disciplíne naša škola excelovala, aj keď konkurencia bola obrovská! Naši pretekári preukázali obrovskú dávku cieľavedomosti, sily, vytrvalosti a sebazaprenia! Ich výkony nám zabezpečili postup na krajské kolo. Po súčte všetkých bodov sme sa dievčenskej aj chlapčenskej kategórii umiestnili na skvelom prvom mieste🥇! 

            Umiestnenie jednotlivcov - dievčatá

            60 m: 1. miesto Tamara Lovašiová, 2. miesto Sofia Korytková

            Skok do diaľky: 1. miesto Tamara Lovašiová, 2. miesto Tamara Riesová

            800 m: 1. miesto Tamara Riesová, 2. miesto Sofia Korytková 

            Vrh guľou: 1. miesto Patrícia Salokyová 

            Hod vortexom: 1. miesto Patrícia Salokyová 

            Štafeta: 1.miesto: Zuzana Micenková, Tatiana Papáčová, Tamara Riesová, Tamara Lovašiová 

            Umiestnenie jednotlivcov - chlapci

            60m: 1. miesto Richard Janura, 2. miesto Filip Kóča

            Skok do diaľky: 1. miesto Filip Kóča, 2. miesto Adam Horváth

            Skok do výšky: 2. miesto Adam Horváth

            Vrh guľou: 2. miesto Erik Beer

            Hod vortexom: 3. miesto Erik Beer 

            Štafeta: 1. miesto: Richard Janura, Erik Beer, Adam Horváth, Filip Kóča 

            Našim reprezentantom srdečne gratulujeme a držíme im palce v krajskom kole 🍀!

          • 3x3 streetball žiakov - krajské kolo

          • Dňa 19. 5. 2023 sa konalo krajské kolo v streetballe žiakov. Naši žiaci v zložení: Adam Horváth, Erik Beer, Anton Fotiuk a Patrik Paška z piatich zápasov vyhrali štyri a skončili na peknom 3. mieste. Žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy.
             

          • ŠTVORYLKA NA HLAVNEJ ULICI 💃🕺🥉

          • Ani naši žiaci nesmeli chýbať na štvorylke! 

            Neváhali sme sa zapojiť medzi ostatné základné a stredné školy a získali tak tretie miesto za najvyšší počet účastníkov. Treba podotknúť, že samotnému tancovaniu predchádzali náročné nácviky v telocvični. O tie sa postarala naša pani riaditeľka, ktorej patrí veľká vďaka! Naši žiaci si tak postupne osvojovali tento krásny historický tanec, spoznávali sa navzájom a posilnili kolektívy. 

            Ďakujeme všetkým, že boli zodpovední a motivovaní od nácvikov až po samotný slávnostný tanec. 

          • Fresh školská športová liga v streľbe zo vzduchovky - finále

          • Dňa 18. 05. 2023 sa konalo finále Fresh školskej športovej ligy v streľbe zo vzduchovky. Do finále postúpilo najlepších desať žiakov z danej kategórie. Za našu školu postúpili žiaci: Janka Belejová, ktorá vo svojej kategórii z 200 bodov nastrieľala 187 a skončila s väčším rozdielom bodov od druhej na veľmi peknom 1. mieste. Sofia Orosová v kategórii žiaci s oporou skončila taktiež na veľmi peknom 3. mieste so 185 bodmi. V kategórii starší žiaci skončili Lenka Uhrinová so 181 bodmi a Oliver Gajdoš so 180 bodmi na 4. resp. 5. mieste. Žiakom ďakujeme za ich reprezentáciu.
             

          •  V uvedených dňoch bude prebiehať ráno od 7.15 do 7.40 a popoludní od 13.15 do 14.30 hod.

            V pondelok sa začne popoludňajším termínom a v piatok sa ukončí ranným zberom.

            V stredu popoludní bude zber papiera do 16,30 hod.

            Ak by mal niekto väčšie množstvo papiera, ktoré chce zaviesť priamo na zberný dvor v Kokšov Bakši, nech sa opýta na podrobné informácie u triedneho učiteľa.

            Ďakujeme za každý prinesený kilogram, robíme to pre naše životné prostredie. 

            Vaša K30

          • Deň mlieka

          • Naša škola je zapojená do školského mliečneho programu podporovaného EU. Dnes, 16.05. je Deň mlieka a pri tejto príležitosti Vám posielame prezentáciu o dôležitosti mliečnych výrobkov pre zdravý vývin dieťaťa. Žiaci v našej škole si môžu mlieko vyzdvihnúť v dvoch mliečnych automatoch umiestnených na 1. a na 2. stupni.

            Prezentacia_pre_skoly_2023.pdf

          • Deň matiek

          • Moja najdrahšia MAMA! Milujúca, starostlivá a obetavá. Jednoducho nenahraditeľná. Ani neviem opísať, akú silnú lásku k Tebe cítim. Toľko pekných slov Ti chcem povedať, aby si vedela, aká si pre mňa úžasná, výnimočná, jediná. Lebo ty si moje žiarivé slnko, ktorého teplé lúče ma tak príjemne zohrievajú. Tvoje objatie je milujúce a cítim sa v ňom bezpečne. Aj keď si prísna, viem, že je to iba na chvíľu, lebo Tvoje láskavé srdce sa na mňa nevie hnevať. A vždy si pri mne práve vtedy, keď to najviac potrebujem. Tak veľmi Ťa ľúbim, maminka!

            Drahé mamky, z celého srdca Vám ďakujeme za všetko, čo pre nás robíte a ku Dňu matiek Vám želáme všetko najlepšie. Nech táto pieseň a aj báseň v podaní našich žiačok, ako aj všetky tieto obrázky, na ktorých sú výrobky našich žiakov, potešia Vaše láskavé oči a milujúce srdce.

            Žiaci a učitelia z K30

          • 🏆VYBÍJANÁ ŽIAČOK ZŠ🏆

          • Dňa 10. 5. 2023 sa konala súťaž vo vybíjanej žiačok, kde sme ani tento rok nesmeli chýbať!

            Dievčatá hrali veľmi pekne, zanietene a obetavo. Z piatich zápasov sme si na konto pripísali 4 výhry a tak sme sa umiestnili na peknom druhom mieste!  

            Za reprezentáciu školy ďakujeme dievčatám: Sáre Amoros 7.B, Kornélii Bajzecerovej 7.C, Sophii Fábian 7.A,  Laure Grígerovej 7.A, Tamare Lovašiovej 7.B, Viktórii Eme Medvecovej 7.B, Laure Novobilskej 7.C, Tamare Riesovej 7.B, Miške Tomčovčíkovej 7.A, Linde Verešpejovej 6.C, Terezke Vongrejovej 7.C a Sheile Zlackej zo 7.B triedy.  

          • Celoštátne kolo Dejepisnej olympiády

          • Celoštátne kolo Dejepisnej olympiády sa uskutočnilo v dňoch 4. 5. - 6. 5. 2023 v Bratislave. Organizátorom podujatia bola IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže v spolupráci so Slovenskou komisiou Dejepisnej olympiády. Odborným garantom Dejepisnej olympiády je už od jej vzniku Historický ústav Slovenskej akadémie vied, v. v. i., ktorý sa aj týmto spôsobom podieľa na formovaní historického vedomia žiakov a stredoškolských študentov.

            Súťaž vo všetkých kategóriách pozostávala z vedomostného testu.

            Celoštátne kolo sa okrem samotnej súťaže nieslo aj v znamení sprievodného programu - súťažiaci navštívili Múzeum židovskej kultúry a Bratislavský hrad.

            Náš žiak, Lukáš Paška z 8. B, bol úspešným riešiteľom v kategórii D - 8. ročník. Obsadil skvelé 5. miesto.

            Srdečne mu blahoželáme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu!