• Dreviny v okolí našej školy

          • Posledné dva týždne  sme sa na hodinách biológie so žiakmi 5.A a 5.B triedy venovali spoznávaniu  drevín v okolí našej školy.  Drevín je nespočetné množstvo, tak chceme poznať  aspoň tie, okolo  ktorých prechádzame denne.  Tým sa naša práca neskončila.  Žiaci si pripravili projekty na tému DREVINY V OKOLÍ NAŠEJ ŠKOLY , kde nás oboznámili s 2 ihličnatými a 3 listnatými stromami. 

          • EKOTOPFILM

          • 11. októbra sa žiaci 6. C zúčastnili filmového predstavenia zameraného na výchovu mladých k ochrane, resp. k záchrane planéty. Interaktívne filmy zamerané na ekológiu a environmentálnu problematiku ukázali dôležitosť šetrenia energií, význam ochrany ovzdušia, dôležitosť separácie odpadu a hlavne dôležitosť lesov pre našu planétu. Z tohto pohľadu sú lesy najväčším bohatstvom Slovenska v Európe a preto je tak dôležité ich chrániť. Príspevok uvádzame dnes, v Svetový deň stromov.

          • Technická olympiáda - školské kolo

          • Dňa 11.10.2023 sa konalo na našej škole školské kolo "Technickej olympiády".

            V kategórii "A" (8.,9. ročník ) sa na prvom mieste umiestnil žiak 9. B Lukáš Paška. Na druhom mieste sa umiestnil žiak tej istej triedy Michal Sabo. Okrem nich gratulujeme všetkým žiakom, ktorí sa stali úspešnými riešiteľmi a zaslúžia si za svoj výkon dostať jednotku.

            V kategórii "B" (7. ročník ) na prvom mieste a jediným úspešným riešiteľom sa stala žiačka 7.C Natália Morochovičová. Pri postupe na okresné kolo sa ešte bude zohľadňovať praktická časť, ktorá prebehne v najbližších dňoch na našej škole. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme.

            Dňa 18.10.2023 počas dvoch vyučovacích hodín sa do praktickej časti zapojili najlepší žiaci z kategórie "A" a jeden prihlásený žiak z kategórie "B". Vyrábali drevené sánky podľa technického výkresu. Body za teoretickú a praktickú časť sa spočítavali a na okresné kolo postupujú v kategórii "A" Lukáš Paška, ktorý ziskal 61 bodov a Jaroslava Vongrejová 59 bodov. Terézia Vongrejová získala 58 bodov a Michal Sabo 48 bodov. V kategórii "B" postupuje Šimon Smorada.

          • Zber gaštanov

          • Od 27.9. do 27.10. 2022 sa uskutoční zber gaštanov. Vždy ráno od 7.25 hod.do 7.40 hod. ich môžete odovzdať na vrátnici pani upratovačke. 
          • Deň s archeológiou vo Východoslovenskom múzeu

          • Počas Dňa s archeológiou 10.10. zažila 5. C výnimočné interaktívne aktivity, ktoré boli súčasťou vzdelávacieho programu Z ARCHEOLOGICKÉHO KUFRÍKA. Zaujala tiež špeciálna komentovaná prehliadka výstavy GERMÁNI Z RANKOVIEC, ale aj ukážky práce archeológa a jedinečných archeologických nálezov. Dokonca sme videli aj televízny štáb v akcii a naše postrehy si môžete pozrieť v telKE už dnes (štvrtok 12. 10). 
             

          • ARAKOVO V ŠKD

          • Vo štvrtok 5.10. sme na školskom dvore zažili trochu exotiky. Všetky deti zo školského klubu obdivovali pätnásť papagájov z Arakova. Čo to sa o nich dozvedeli, ale hlavne si ich mohli pohladkať a ponosiť. Že to občas nebolo jednoduché, posúďte sami:  https://photos.app.goo.gl/MUxH6Lqk3QvRLjr8A

          • Minimaratón v ŠKD

          • Október sa v Košiciach nesie v znamení maratónu mieru. Aj deti z nášho školského klubu si v prvú októbrovú stredu mohli zabehnúť svoj vlastný maratón a zmerať si sily so spolužiakmi. V duchu hesla "Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa!" nám išlo hlavne o zábavu v príjemných slnečných lúčoch skorej jesene. Víťazi si nakoniec odniesli medaily a všetci zúčastnení sladkú odmenu. Album: https://photos.app.goo.gl/Q2rZE95QNBU7cdvBA

             

             

          • Motýliky na Košickej La Ramble

          • V tomto týždni prebieha týždeň španielskej kultúry pod záštitou španielskeho gymnázia. Oddelenie Motýlikov z 3.B sa v utorok (3.10.) zúčastnilo veľmi populárneho podujatia na Hlavnej ulici La Rambla. Nechýbali živé sochy, rôzne atrakcie a vystúpenie gymnazistov. Nadšenie nechýbalo malým, ale aj tým starším. Pozrite sa sami: https://photos.app.goo.gl/gqARLAweGQ4XoW3A7

          • HĽADANIE POKLADU V ŠKD

          • Krásne popoludnie prežili deti z ŠKD v utorok 26.9. Štvrtáci im v lesíku na Popradskej ulici pripravili zaujímavé podujatie Hľadanie pokladu. Deti si zasúťažili, hádali hádanky, prostredníctvom sveta rozprávok sa dozvedeli mnoho informácií a nakoniec našli poklad. O rok sa radi vidíme zas!

            Pozrite si album: https://photos.app.goo.gl/RyQ9FqPTT7BvTzDH7

          • Exkurzia tretiakov do jazdiarne

          • V piatok (22.9.) sa tretiacke oddelenia Žabiek a Motýlikov presunuli do jazdeckého areálu na Popradskej ulici. Krásne chvíle im pripravil pán Horváth. Deti sa vozili na koníkoch, kŕmili ich, prekonávali strach a vypočuli si mnoho zaujímavých informácií o týchto ušľachtilých zvieratách. Lúčili sme sa hlasným ĎAUJEME a opäť radi prídeme. Pozrite si album: https://photos.app.goo.gl/sZvEMtSYoYJRTcjv7 

          • Memoriál „Zdenka Kopeckého“ v športovej streľbe zo vzduchovky

          • Dňa 20. 9. 2023 sa konal v areáli strelnice ŠSK Podhradová Košice Memoriál „Zdenka Kopeckého“ v športovej streľbe zo vzduchových zbraní. Našu školu reprezentovali naši úspešní strelci z minulého roka Tibor Paulovič, ktorý v kategórii mladší žiaci skončil na 1. mieste. V tej istej kategórii, ale žiačok, 1. miesto obsadila Janka Belejová, ktorá si na memoriáli vytvorila svoj strelecký rekord z 300 možných bodov nastrieľala 289. Darilo sa aj ďalším žiakom Oliverovi Gajdošovi, v kategórii starší žiaci obsadil 2. miesto a Lenka Uhrinová v kategórii staršie žiačky tiež pekné 2. miesto. Všetkým gratulujeme a držíme im palce v ďalších streleckých súťažiach.
             

          • Účelové cvičenie na 2. stupni

          • Po včerajšom kurze ochrany života a zdravia sme ukončili prvý týždeň v škole účelovým cvičením. Jeho súčasťou boli súťaže v piatich praktických disciplínach: riešenie mimoriadnych situácií, pohyb a pobyt v prírode, prvá pomoc, hod granátom na cieľ a obľúbené preťahovanie lanom. Všetci zo seba vydali maximum a v závere boli ocenené tie najlepšie triedy. Na prvom mieste skončila 7. C, na druhom 6. C a tretia bola 8. C. Žiaci si pobyt na slniečku užili a utužili tiež priateľské vzťahy v triednych kolektívoch. Ďakujeme všetkým učiteľom, ktorí sa spolupodieľali na organizácii dnešného skvelého dňa. 

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Po upršaných dňoch ráno vyšlo slniečko, aby na začiatok školského roka privítalo v našej škole všetkých učiteľov, rodičov a žiakov. Najviac sa tešilo na nových prvákov, ktorí sú už ozajstnými žiakmi základnej školy. Usmiati učitelia dávali žiakom najavo, že sa ich už nevedeli dočkať. Takto veselo sme začali ďalší školský rok v našej K30. Nech je pre každého úspešný!

          • Prípravy na nový školský rok 2023/2024

          • Pani upratovačky a pán školník pripravovali počas prázdnin priestory našej školy. Umývali okná, maľovali triedy a tabule, kosili a upravovali zeleň, sťahovali nábytok. Posledný augustový týždeň sa k nim pridali pani učiteľky a vychovávateľky aj páni učitelia. Pripravovali triedy, pomôcky, zoznamy, plány a nové prekvapenia... Ale tie sa už dozviete v pondelok, 4. 9. 2023 o 8.00 hodine v átriu školy, počas slávnostného otvorenia nového školského roka 2023/2024. Tešíte sa späť do školy?

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          • Koniec školského roka je tu, 

                chceme zakričať celému svetu,

                 že za všetko, čo doteraz vieme,

                    učiteľom z našej K30 ĎAKUJEME.

            Ďalší z úspešných školských rokov sme ukončili kultúrnym programom a rozlúčkou s deviatakmi. Veľkým potleskom sme sa poďakovali všetkým žiakom, ktorí reprezentujú krásnymi umiestneniami našu školu na rôznych súťažiach. A keď už žiaci v triedach dostali vysvedčenia, rozbehli sa na prázdniny, aby nazbierali množstvo zážitkov, o ktorých nám porozprávajú v septembri. 

            Ďakujeme všetkým učiteľom našej školy za ich náročnú a pritom nádhernú prácu. Želáme im zaslúžený oddych počas letnej dovolenky. 

            Naša aj Vaša K30

          • Vyhodnotenie súťaže v školskom časopise

          • Minulý týždeň sme vyhodnotili súťaž školských časopisov. Správna odpoveď mala byť Prázdniny, prázdniny ... budú celé hodiny. Zo správnych odpovedí sme vyžrebovali troch žiakov, ktorí boli odmenení odmenou. Tešili sa:

            Peter Hojdan z 5. A, Hannah Michalovová z 3. B a Melisa Rolková z 5. A.

          • Mesto Košice deťom

          • Mesto Košice každoročne oceňuje úspechy, nadanie či talent detí z materských, základných a umeleckých škôl. Na podujatí Mesto Košice deťom ocenila 27. júna viceprimátorka mesta Košice Lucia Gurbáľová spolu s vedúcou oddelenia školstva MMK Beátou Lopušniakovou viac ako 70 detí za mimoriadne úspechy v školskom roku 2022/2023.

            Titul Premiant školy udelili žiakom, ktorí okrem vzdelávacích výsledkov úspešne reprezentujú školu v rozmanitých súťažiach. Z našej školy bol za Premianta školy vyhlásený Filip Popelka.

            Ocenenia získali žiaci zo základných škôl aj za vynikajúce umiestnenia v športových, vedomostných či talentových súťažiach a na olympiádach na krajskej, celoslovenskej aj medzinárodnej úrovni. Z našej školy boli ocenení:

            Lukáš Paška (nemohol sa zúčastniť ceremoniálu) za 1. miesta v Dejepisnej olympiáde (okresné a krajské kolo) a za 5. miesto (celoslovenské kolo). Ďalej za vysoké umiestnenia na Biologickej, Geografickej olympiáde (okresné kolá) a v súťaži Expert geniality show získal umiestnenie TOP EXPERT (celoslovenské kolo).

            Janka Belejová bola ocenená za 1. miesta v športovej streľbe (okresné a krajské kolo) a za 10. miesto na Majstrovstvách Slovenska.

            Ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy.

          • DETSKÁ ČITATEĽSKÁ VÝZVA 📖

          • „Knihy sú ako dvere. Otvoríte ich a vstúpite do iného sveta.“ (Jeanette Winterson)

            V spolupráci s Knižnicou pre mládež mesta Košice sa na našej škole uskutočnil projekt pod názvom Detská čitateľská výzva. Žiaci mali možnosť zapojiť sa do čítania ôsmich kníh podľa vlastného výberu, no s rôznou tematikou (prečítať veeeľmi starú knihu, knihu so smiešnym názvom, strašidelnú knihu, ...) a zaznamenať si to do záložky. Odmenou boli hrnčeky s citátmi o knihách a ručne vyrábané záložky do knihy.